Vláda bude jednat o vězeňství a armádních cvičeních

08.06.2011 7:26

Vláda se dnes bude zabývat vězeňstvím, ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) kabinet požádá o navýšení počtu občanských zaměstnanců Vězeňské služby a o peníze na jejich platy. Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) vládě předloží doplněk vojenských cvičení se zahraničními partnery pro letošní rok.

Vláda bude jednat o vězeňství a armádních cvičeních

Kabinet, kterému Věci veřejné v úterý pohrozily odchodem k 30. červnu, se sejde až večer po jednání sněmovny. Je možné, že politici budou řešit i harmonogram dalších koaličních vyjednávání, vnitrokoaliční spory nicméně premiér obvykle na pravidelné schůzi kabinetu nechce probírat. 

Komunisté přijdou zkrátka
Na programu budou mít ministři také zprávu o situaci národnostních menšin v minulém roce a zprávu o plnění charty menšinových jazyků. 

Negativně se vláda pravděpodobně vyjádří k návrhu opoziční KSČM na omezení financování kampaní před parlamentními volbami na 50 milionů korun. Koaliční vláda chce připravit vlastní návrh. Navíc komunistický návrh novely zákona o politických stranách podle připraveného stanoviska vymezuje výdaje na volební kampaň příliš obecně, což by znemožňovalo účinnou kontrolu skutečných výdajů. V návrhu z dílny KSČM kabinet vidí i řadu dalších právních a legislativně technických nedostatků.

K tématu:
Sněmovna dál schvaluje reformy, dnes i tu sociální

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, nep

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…