Vláda už jedná. Premiér Babiš nahnal ministry časně do práce

22.12.2017 6:51

Především personální změny na ministerstvech, ale například i novelu vodního zákona by měla na dnešním jednání probírat vláda. Na programu je také několik poslaneckých novel včetně návrhů ODS na zrušení elektronické evidence tržeb a zákona, který zakazuje prodej o vybraných svátcích. Kabinet se schází už v 06:30, na vánoční prázdniny by se měli ministři rozjet ze Strakovy akademie po poledni.

Vláda už jedná. Premiér Babiš nahnal ministry časně do práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Vláda má na své pravděpodobně poslední schůzi před koncem roku poslední možnost, aby s ohledem na služební zákon prosadila své personální představy v rámci systemizace pracovních míst. Podle materiálu předkládaného ministerstvem vnitra by na ministerstvech a Úřadu vlády mělo ubýt 14 sekcí, zrušeno by mělo být 23 služebních a 50 pracovních míst.

Premiér Andrej Babiš (ANO) novinářům řekl, že vládu svolal především kvůli řadě bodů, které jeho kabinet zdědil ještě po předchozí vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD). "A protože mám dlouhý program, tak jsme to svolali na 06:30. Pro mě je to normální začátek pracovní doby. Vím, že pan (ministr spravedlnosti Robert) Pelikán bude naštvaný, ale slíbil, že si dá dva budíky," prohlásil.

Na programu má vláda i několik novel reagujících na změny v evropské legislativě. V úvodu jednání by se také měla tradičně zabývat aktuální evropskou problematikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…