Volební překvapení. Konvička a Hampl odkryli karty

06.10.2021 17:37

Bojovník proti islámu Martin Konvička a sociolog Petr Hampl promluvili o tom, koho budou volit. Dnes se údajně poprvé neshodnou. Rozhodujícím faktorem byl covid. Na SPD vadí Konvičkovi chřipečkářství, a proto to hodí „Slovákovi“. Vlastenecká strana prý nesmí hazardovat se zdravím lidí. Hampl naproti tomu odjíždí do Pardubic, aby volil „nejinteligentnějšího poslance“ Baštu.

Volební překvapení. Konvička a Hampl odkryli karty
Foto: Repro Youtube
Popisek: Entomolog Martin Konvička a sociolog Petr Hampl na lavičce Václava Havla

Anketa

Vyčítáte Babišovi kauzu ,,zámek ve Francii"?

hlasovalo: 26170 lidí
Podle sociologa v těchto volbách nejde úplně o všechno, jak se snaží říkat politici ze všech táborů. „Je dobré si ale všimnout, že to jsou zase po čase volby, do kterých se zasahuje ze zahraničí. A to z obou stran. Viktoru Orbánovi stálo za to přijet podpořit Andreje Babiše a z druhé strany tu máme znovuoživené Panama Papers, které zjevně byly načasovány celoevropsky podle České republiky. Takže oběma stranám na tom asi trochu záleží,“ domnívá se Hampl.

Konvička dále upozornil na to, že jsou to první volby, ve kterých budou oni dva volit jiné politické partaje. „Já jsem si nechal vystavit voličský průkaz, pojedu do Pardubic a tam hodím hlas SPD, a to proto, že v Pardubicích kandiduje Jarda Bašta, kterýho znám roky, vím o něm hodně a je to chlap, kterýmu fakt důvěřuju. A myslím, že pokud bude zvolen, tak to bude možná nejinteligentnější a nejkompetentnější poslanec ve Sněmovně,“ uvedl dále Hampl.

Konvička odpověděl, že rovněž přeje Baštovi úspěch, ale že on prý SPD letos volit nebude. „Já to SPD nehodím, protože mě štvali a štvou s těmi tzv. chřipečkářskými postoji. Tím, jak se v posledním roce té pandemie řadili k těm zlehčovačům, znevažovačům,“ prohlásil. Tyto trendy podle Konvičky často navíc přicházely z tábora parlamentní „demokratické“ opozice.

„Stačí připomenout jména jako Šmucler nebo takový ten pirátský kandidát na ministra zdravotnictví Dostál. Čert ho vem, smrada!“ ulevil si bývalý neúspěšný politik. „Tohle mi na SPD vadí. Protože vlastenecká strana nemůže hazardovat se zdravím obyvatel. Tak to hodím Slovákovi. Hodím mu to nerad. Kdo mě zná, tak ví, že jsem na pana premiéra nadával, kudy jsem chodil, ale v této nastalé situaci, kdy je potřeba zastavit tu eurohujerskou, migrační svazáckou pirátskou bandu, tak to hodím hnutí ANO,“ zakončil Konvička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…