Vyjádření společnosti Amper Market, a.s.

22.12.2017 15:51

Stanovisko společnosti Amper Market, a.s. k článku „Válka o klienty: „Amper Market šířil lživé informace a vyhrožoval obcím odpojením elektřiny v zimě, zaznělo z napadané firmy“, který ParlamentníListy.cz vydaly dne 13.10.2017.

Vyjádření společnosti Amper Market, a.s.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stožáry vysokého napětí

Článek pod názvem Válka o klienty: „Amper Market šířil lživé informace a vyhrožoval obcím odpojením elektřiny v zimě, zaznělo z napadané firmy“ zveřejněný dne 13.10.2017, autor pas, viz. zde, obsahuje nepravdivá tvrzení, jež neoprávněně zasahují do pověsti společnosti Amper Market, a.s. a rovněž do osobnostních práv Ing. Jana Palaščáka, který je generálním ředitelem společnosti Amper Market, a.s. Autor tohoto článku zcela nekriticky přebírá rétoriku společnosti Energie Pro s.r.o., která škodí společnosti Amper Market, a.s. tím, že účelově zveřejňuje a šíří nepravdivé informace, jež při minimálním prověření jejich pravdivosti nemohou obstát.

V článku jsou tak například nepravdivě popisovány okolnosti poskytování dodávek elektřiny společností Amper Market, a.s. obcím v měsíci prosinci 2015, poté, co již bylo zcela zřejmé, že EPK přestala plnit své povinnosti zprostředkovatele dodávek energií: „Energie Pro dále připomněla, že Amper Market vyhrožoval obcím uprostřed zimního období odpojením od dodávek, pokud s ním okamžitě neuzavřou smlouvu.“ Následuje citace z dopisu Vítězslava Fialy, jednatele společnosti Energie Pro s.r.o., určeném pro zákazníky a obchodní partnery této společnosti (dále jen „dopis Vítězslava Fialy“), který posuzuje jednání společnosti Amper Market, a.s. jako agresivní a nezákonné. 
 
Toto tvrzení neoprávněně zpochybňuje solidnost a poctivost společnosti Amper Market, a.s, která naopak svým postojem v kritické době prokázala vstřícný postoj vůči obcím, jež byly jednáním EPK poškozeny. V této souvislosti citujeme z tiskové zpráva Energetického regulačního úřadu (ERÚ) ze dne 13.1.2016, upozorňující na nekalé praktiky Energie pod kontrolou, o.p.s. a dalších přidružených společností (cit.): „Rádi bychom touto cestou ocenili dosavadní postoj společnosti Amper Market, která i přes vlastní ekonomickou újmu, jež vznikla v důsledku neplnění smluvních povinností ze strany společnosti Energie pod kontrolou zprostředkovávající dodávky elektřiny zákazníkům, dotčeným zákazníkům nepřerušila dodávky elektřiny. Společnost Amper Market mohla v souladu s energetickým zákonem dodávky elektřiny přerušit, upřednostnila však samotné zákazníky a umožnila jim pokračovat v odběru elektřiny do konce roku 2015. Navíc zákazníkům poskytla dostatečnou časovou rezervu a dodala příslušné návrhy na vyřešení problémů s dodávkou,“ uvedl dále J. Chvojka (pozn.: tiskový mluvčí ERÚ). Více zde. Informace uvedené v článku přitom nejsou podloženy ničím jiným než dopisem Vítězslava Fialy, který jako jednatel Energie Pro s.r.o. přistoupil v rámci snahy získat zákazníka k bezprecedentnímu šíření nepravdivých informací, jejichž zjevným účelem je poškození pověsti společnosti Amper Market, a.s.
 
Dále se ohrazujeme i proti článku „Frajerský sponzoring: Největší sponzor Pirátů má velmi zajímavou historii“, který byl zveřejněn na serveru www.parlamentnilisty.cz dne 28.11.2017, autor jav, zde: a který obsahuje obdobná nepravdivá tvrzení, jež poškozují naši společnost a generálního ředitele, Ing. Jana Palaščáka, jehož sponzorské dary České pirátské straně se spol. Amper Market nijak nesouvisí a byly učiněny prostřednictvím Palaščákem 100% vlastněné holdingové společnosti ROAD to INTEREST s.r.o. (pozn. – konsolidované ukazatele této firmy za rok 2016: vlastní kapitál 168 mil. Kč, bilanční suma 1,3 mld. Kč, konsolidovaný hospodářský výsledek za účetní období bez menšinových podílů 16,5 mil. Kč).
 
Pouze pro doplnění uvádíme, že Ing. Jan Palaščák je jedním ze tří představitelů Koalice pro transparentní podnikání, tedy sdružení společností usilujících o kultivaci podnikatelského prostředí v České republice, a společnost Amper Market, a.s. se zároveň v rámci několikaměsíčního výzkumu hledajícího "Nejférovějšího dodavatele energií roku 2017", který zpracoval nezávislý server srovnám.cz, umístila mezi nejlepšími dodavateli. Společnost Amper Market, a.s. a její generální ředitel se tak ve svém oboru prokazatelně těší dobré pověsti. 
 
Společnost Energie Pro s.r.o. v čele se svým jednatelem Vítězslavem Fialou opakovaně a různými způsoby uvádí a rozšiřuje o poměrech a jednáních společnosti Amper Market, a.s. nepravdivé informace, které poškozují dobré jméno naší společnosti. Tomuto nekalosoutěžnímu jednání se bude naše společnost bránit všemi právními prostředky. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…