Výkonná rada ODS probere volební kampaň a schůzi sněmovny

27.08.2012 6:36

Výkonná rada ODS se dnes bude zabývat nadcházející schůzí Poslanecké sněmovny a přípravou kampaně pro podzimní krajské a senátní volby. Širší vedení ODS se schází po delší letní pauze. Dá se očekávat, že bude reagovat také na dnešní start volební kampaně ČSSD.

Výkonná rada ODS probere volební kampaň a schůzi sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Letící pták

Schůze sněmovny, která znovu rozproudí politické dění, začne 4. září. Vládní ODS a TOP 09 budou usilovat o to, aby prosadily majetkové vyrovnání s církvemi a vládní stabilizační balíček včetně vyšší DPH. Pro oba návrhy, které sněmovně vrátil levicový Senát, bude vládní tábor disponující jen stovkou poslanců muset najít podporu alespoň 101 hlasů.

Především změny v daních vyvolaly v ODS v minulých měsících poměrně bouřlivou debatu. Ostré vzkazy si kvůli sporu o vyšší DPH vyměnili i premiér Petr Nečas a prezident Václav Klaus. Nečas trvá na tom, že vládní balíček je nutný pro dodržení plánu na snižování schodku rozpočtu a vláda bez něj nemůže pokračovat. Poslanci ODS při minulém sněmovním hlasování zůstali vládě loajální, někteří ale měli k návrhu zásadní výhrady a svou podporu mu ještě neslíbili.

Výkonná rada ODS by dnes také měla oznámit termín zahájení kampaně pro podzimní krajské a senátní volby. Sociální demokraté kampaň rozjíždějí už dnes pod heslem "Řekněte dost Nečasově vládě". ODS se bude snažit voliče přesvědčit o tom, že kroky nepříliš populárního kabinetu, mají smysl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…