Výstup Nory Fridrichové, která na ČT zesměšnila Tomia Okamuru, žije svým vlastním životem. Věc pokračuje

13.06.2018 11:34

Tomio Okamura opět vydráždil své odpůrce, a tentokrát k tomu ani nemusel nic říkat. Stačilo, aby prošel před televizní kamerou v oděvu, který redaktorka Šafrova portálu Forum24.cz přirovnala k pánskému letnímu pyžamu. O zbytek už se postarala na Kavčích horách Nora Fridrichová.

Výstup Nory Fridrichové, která na ČT zesměšnila Tomia Okamuru, žije svým vlastním životem.  Věc pokračuje
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura na Dolním náměstí v Opavě

Poslanecká sněmovna vyzvala novináře, aby do ní chodili slušně oblečení. Výslovně byly za nevhodné prohlášeny sandály, krátké kalhoty, trička. Takoví novináři prý „budí pohoršení“. „Co budí stejně oblečení poslanci sněmovna neuvedla,“ dodala k tomu ve svém pořadu 168 hodin s ironickým úsměvem moderátorka Nora Fridrichová.

Anketa

Byli byste ochotni bránit Českou republiku se zbraní v ruce?

16%
hlasovalo: 9309 lidí

Sestřih sněmovních kreací začínal Pirátem Mikulášem Ferjenčíkem, se kterým předpisově oděný moderátor vtipkoval, že „je vyletněný“. To v Pirátově případě obnášelo kromě tradiční rozhalené košile především otevřené sandále na nohou. Pirát se smíchem připustil, že asi porušuje pravidla dreskódu. „V tomhle by nás nepustili do sněmovny,“ smál se redaktor.

Po něm se do módní přehlídky paní Fridrichové dostal Tomio Okamura. Toho natočili v kostkovaných kraťasech a tričku. „Taky šortky, koukám,“ komentoval to redaktor, načež se Okamura omlouval, že nečekal, že bude toho dne vystupovat na veřejnosti, proto zvolil oděv více odpovídají nejteplejšímu týdnu v roce.

„Takhle by nás sem nepustili,“ informoval jej redaktor. Okamura z toho byl překvapen. Vše zakončil pokýváním hlavou a slovy „No jo“.

„No jo, dobrou noc,“ odpověděla ze studia Nora Fridrichová.

Reportáž zhlédla i redaktorka webu Pavla Šafra Svobodné forum Jenny Nowak, která na základě diváckého zážitku stvořila článek vydaný s titulkem „Kultura podle Okamury: Po sněmovně chodí v trenclích a nadává do debilů“.

JENNY NOWAK: KULTURA PODLE OKAMURY...

Redaktorka Nowak k tomu napsala, že „Divákům pravidelného nedělního pořadu „168 hodin“ na ČT 24 se tentokrát naskytl pohled, jaký by si mnozí nejspíš raději odpustili“.

Okamura prý zastínil všechny svým „modelem právě jsem vylezl z postele“ a břitkým perem Šafrova redaktorka ještě dodala, že „možná chtěl kopírovat dovolenkový oděv hlavy státu, leč nepostřehl, že pan prezident už dávno přešel k outfitům odvážnějším. A že se místo v beztvarých kostkatých trenclích s trikem před novináři cestou po vsi ke svému gumovému člunu producíroval už jen v bermudách a naposledy dokonce ve vytahaných slipových plavkách. Má tedy Tomio ještě co dohánět“.

Následně se Okamurovi posmívala i v souvislosti s jeho dopisem britské premiérce Mayové kvůli odsouzení aktivisty Tommy Robinsona a s tím, že redaktora Martina Mikule nazval „Mikula“.

„„Tak se mějte hezky!“ zahlaholil pan předseda SPD-TO, poslanec a místopředseda sněmovny. A dal se na útěk, až modré botky plácaly a trencle kolem nohou vlály. Politická kultura za jedna. Ale podstatné je, aby novináři chodili v kvádru. To dá rozum,“ zakončila svůj text Jenny Nowak.

Jan Cemper, šéfredaktor odhalovacího webu Manipulátoři.cz, její text sdílel na Facebooku s poznámkou: „Každý poslanec má k dispozici celkem sedm druhů náhrad. Jisté má každý zákonodárce čtyři z nich - na reprezentaci 117 600 korun za rok...“.

Marketér Michael Skřivan pak spojil Okamurovu fotku s fotografií poslanců Pirátů, kteří ve sněmovní restauraci rovněž stáli v tričkách. „Módní policie Sněmovna. Piráti jedou s Tomiem na vodu,“ dodal k tomu Skřivan.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…