Zajímavé informace o policejním šéfovi Mazánkovi. Rozhodně to není „Babišův člověk“, spíše naopak

23.11.2018 9:27

Server Prvnizprávy.cz položil ve svém textu otázku, zda je šéf NZOC Mazánek trojským koněm mafie, která chce odstranit premiéra Babiše. Vychází ze slov premiéra, jenž tvrdí, že se stal obětí policejně-podnikatelské a justiční mafie.

Zajímavé informace o policejním šéfovi Mazánkovi. Rozhodně to není „Babišův člověk“, spíše naopak
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

„Jinými slovy prohlásil, že žijeme v prohnilém a zkorumpovaném státě, kde je spravedlnost opravdu ‚slepá‘, a její kroky určuje nebezpečný ‚spolek‘ soudců, státních zástupců a policistů napříč jednotlivými složkami Policie ČR řízený několika bossy českého podsvětí, které v rámci tzv. ‚politické korektnosti‘ v dnešní době raději nazýváme lobbisty či kontroverzními podnikateli,“ píše server s tím, že Babiš konkrétně nařkl elitní expolicisty Igora Gáborika a Radka Holuba, trestně stíhaného právníka Drahomíra Šachtu či kontroverzního podnikatele Ivo Rittiga. 

„Před časem probíhala v médiích tolik kritizovaná výměna šéfů složek Policie ČR. V souvislosti s kauzou Masokombinátu Písek, kterou se redakce serveru Prvnizpravy.cz zabývá víc než rok, zaujalo redakci jmenování nového šéfa Národní centrály proti organizovanému zločinu Jiřího Mazánka, který se ujal funkce koncem letošního léta. Přestože řada médií označovala Jiřího Mazánka coby ‚člověka‘ Andreje Babiše, z dokumentů a policejních spisů, které má redakce k dispozici, se však opak jeví pravdou,“ věnuje se následně celé věci server. 

Původní text ZDE

Podle jeho slov je kauza Masokombinátu Písek a lidé s ní spojení oním pojítkem mezi současnou „kauzou únosu“ Andreje Babiše mladšího, aktivitami mocenských skupin, kterým premiér Babiš vyhlásil válku a nejde jim na ruku.

„Veřejnost má jistě v paměti jméno elitního policisty a bývalého šéfa pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Roberta Šlachtu. Ten skončil krátce poté, co jeho útvar zadržel právě mj. expolicistu Igora Gáborika a jednoho z jeho kompliců, sloužícího policistu Radka Holuba. Šlachta o akci s odstupem hovořil jako o operaci Gáborík. A podle něj zatčení Gáboríka, údajného zdroje informací pro řadu vlivných osob, souviselo s rychlou snahou o reorganizaci policie. Reorganizace elitních útvarů policie byla zahájena před pár lety takřka ze dne na den, a jak k tomu dodal Šlachta, údajně začala den po operaci Gáborík,“ píše server. Gáborik pak podle serveru figuruje též v kauze Masokombinátu Písek. 

„Kauza Masokombinátu Písek zažila během uplynulého roku velký třesk, což postupně vyplývá z analýzy a ověřování řady dokumentů, nahrávek (o jejichž existenci nemají jednotliví aktéři nejspíše dosud ani tušení), ale též ze stovek spisů a tisíců stránek úředních záznamů a protokolů. Od doby, kdy jsme koncem loňského roku zveřejnili první článek týkající se kauzy Masokombinátu Písek, obdržela redakce desítky dopisů, dokumentů a spisů, také pár audiovizuálních nahrávek,“ píše server a dodává, že příští týden proběhne další soud spojený s touto kauzou. 

„Kdo ví, možná si Slonková s Kubíkem najdou čas a pokusí se napravit sovu reputaci a vyhrabat se ze dna novinářské žumpy. Nedělejme si ale iluze, Slonková s Kubíkem jsou již přeci dávno ‚pořešeni‘,“ uzavřel server.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…