Zaorálek řval na celou Sněmovnu: Bartoši, Fialo, Jurečko, toto půjde na vaše hlavy. Pak křičel i na Piráta na empiru a došlo na sprostá slova

11.02.2021 18:09 | Zprávy

Velmi se u řečnického pultíku rozhorlil ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). „Pane předsedo Bartoši, pane předsedo Rakušane, pane předsedo Fialo, pane předsedo Filipe, Okamuro, Jurečko, paní předsedkyně Pekarová, ty lidi na těch JIP, to, co poroste nahoru, to jde na vaše hlavy! A půjde to na vaše hlavy,“ rozčílil se Zaorálek. Zaujal též myšlenkou, že by měla být vyslovena „nedůvěra opozici“.

Zaorálek řval na celou Sněmovnu: Bartoši, Fialo, Jurečko, toto půjde na vaše hlavy. Pak křičel i na Piráta na empiru a došlo na sprostá slova
Foto: Repro Novinky.cz
Popisek: Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) promlouvá k protestujícím umělcům

„Tady zaznívá hodně slov, ale já si myslím, že celou tu situaci nejlépe osvětluje jedna historka a jedna událost, která nám umožní porozumět, co se tady vlastně děje. A ta událost, kolem které se to dneska trochu točí a víckrát už tady byla zmíněná – je to setkání politických stran, parlamentních, na kterém jeden z představitelů jedné z klíčových politických stran, opozičních, řekne: my jsme ochotni podpořit hlasování o nouzovém stavu za předpokladu, že to učiní všechny opoziční strany. Tohle je strašně důležitý moment, přátelé, a já vám vysvětlím, proč je důležitý,“ začal Zaorálek.

„Řekněme, tomuhle byl leckdo nakloněn, nicméně pak se našel jeden představitel opoziční strany, který řekl: ne. Řekněme takový ten neodpovědný, který řekl: ne, já na tuhle dohodu nejdu. No a dovolte mi, abych se teď zamyslel nad tím, co se to tady vlastně stalo. Protože já bych chápal to, že každá opoziční strana přijde s nějakým návrhem a s nějakým požadavkem a my se o něm budeme bavit. Ale co to je za postoj, jestliže všechny opoziční strany, tak do toho půjdeme. Já bych rád všem připomněl, že všichni jsme tady skládali poslanecký slib, ve kterém jsme říkali, že se v této Sněmovně budeme rozhodovat podle svého svědomí a vědomí. A zvlášť v situaci, ve které jsme dnes, kdy tady máme skoro osmnáct tisíc mrtvých. Tak bych předpokládal, že se rozhodujeme podle svého svědomí a vědomí, při hlasování,“ láteřil Zaorálek.

„Není situace na to, abychom se schovávali za někoho druhého. Abychom používali takovýto typ argumentů. Co si budeme tady namlouvat. Ta podstata tady je úplně jasná. Tady panuje přesvědčení, že v této zemi řada lidí toho už má plné zuby. Řada lidí říká, ať už to skončí. To jsou taky samozřejmě voliči. A protože tohle posloucháme všichni a slyšíme, tak vlastně se jim vyjde vstříc. Ale jde o to, aby tyhle voliče nesklidil jenom někdo. Chápete? To znamená, že kdybychom se dohodli, že to uděláme všichni, tak na tom nebude těžit nikdo. Ale když na tom někdo hodlá získávat hlasy, tak se prostě nedohodneme. Tak takhle probíhá ta debata. Bavíme se o voličích. Já to chápu, jsou před námi volby,“ sdělil Zaorálek a ptal se, zda teď máme myslet na to, aby nám někdo neukradl nějaké voliče. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…