Zdeněk Pohlreich se o politice nechce bavit... Ale neudržel se

24.01.2019 9:12

Kuchař Zdeněk Pohlreich byl hostem pořadu Osobnost Plus na Českém rozhlasu. Podle jeho slov mají mladí lidé blíž k levici. On sám to sice chápe, radost z toho však nemá.

Zdeněk Pohlreich se o politice nechce bavit... Ale neudržel se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéfkuchařská hvězda Zdeněk Pohlreich

Pohlreich po deseti letech opustil televizní obrazovky. Svého rozhodnutí vůbec nelituje. „Od té doby žiji jiný život. Mám více volného času, nejezdím 60 tisíc kilometrů za rok a je spousta dní, které mohu trávit s rodinou nebo po svých hospodách,“ uvedl.

Anketa

Kdo je pro vás důvěryhodnější?

hlasovalo: 21073 lidí

Rozhovor najdete ZDE.

Pohlreich se často vymezoval vůči levicově smýšlejícím mladým lidem. „Mladí lidé mají blíž k levicovému myšlení než k tvrdé práci a k tomu být zticha. Chápu to, radost z toho ale nemám a nemůže ji mít nikdo,“ dodal s tím, že mu připadá šílená představa, že všichni budou žít zadarmo.

„Ti, kteří mají dluhy, je nebudou platit a další podobné vynálezy, které vymysleli. Celkově se ale o politice nechci bavit. Nemá to smysl,“ poznamenal. Při vzpomínce na socialismus uvedl, že si z té doby přinesl pracovní návyky a ochotu pracovat. 

Své pak řekl i k výchově nových kuchařů. „Nechápu, proč má číšník maturitu z matematiky a učební obor na tři roky. Tito lidé se potřebují naučit vše potřebné o surovinách, o tom, jak je zpracovat, hygienické zásady, počítat, a potom už jen praxe, praxe a praxe,“ zmínil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…