Zelení dají do kampaně v Brně 750.000 Kč, chtějí ochladit město

03.07.2018 11:47

Brno 3. července (ČTK) - Strana zelených dá v Brně do kampaně před říjnovými komunálními volbami kolem 750.000 korun. ČTK to dnes řekl Jan Perla, dvojka na kandidátce do Zastupitelstva města Brna. Podle něj jde o náklady na kampaň pro volby na magistrát, nikoliv v městských částech. Brno má 29 městských částí, Zelení budou kandidovat v 16. Jedním z hlavních témat strany bude ochlazování města pomocí zeleně. Kandidátkou na primátorku je Jasna Flamiková, místostarostka městské části Brno-střed.

Zelení dají do kampaně v Brně 750.000 Kč, chtějí ochladit město
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Perla řekl, že Zelení nebudou mít billboardy. "Chystáme volební noviny, letáky, polepy, budeme vidět na různých akcích a chystáme netradiční stánek," uvedl.

Anketa

Osvědčil se Andrej Babiš ve funkci předsedy vlády?

75%
25%
hlasovalo: 11194 lidí


Zelení budou mít kandidátky v 16 městských částech. "Je to zhruba stejné jako před čtyřmi lety. Nově bude kandidátka v Řečkovicích a Mokré Hoře a Líšni, naopak nám vypadly Medlánky a Maloměřice a Obřany. Tam budou naši lidé na nezávislých kandidátkách," doplnil primátorův náměstek Martin Ander, který bude šestkou na kandidátce Zelených. Za Flamikovou bude Perla, za ním starostka Jundrova Ivana Fajnorová. Nyní jsou zelení v koalici s ANO, Žít Brno, KDU-ČSL a TOP 09.

Zelení považují za jedno z důležitých témat ochlazení města pomocí zeleně, protože každoročně stoupá teplota a z betonových a asfaltových ploch sálá horko do okolí. "Kdyby město ročně dalo 50 milionů na různá opatření, teplota by se ročně mohla snížit o jeden až pět stupňů," uvedla Flamiková. Strana se proto bude snažit ochlazovat prostředí pomocí zelených střech, které mají namísto volné plochy zeleň nebo také systém na zadržování dešťové vody. Zelení chtějí zřídit fond, ze kterého by zájemci čerpali na zelené střechy peníze. V plánu mají také vysazovat více zeleně v ulicích, ale také ji dávat na domy nebo zdi. Součástí boje s vedrem je i zastiňování hřišť a laviček a také vybudování pítek v parcích.

hor hj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…