Zeman byl brilantní, chválí Ondřej Hejma. Obává se ale, že favoritem je pořád Drahoš

24.01.2018 22:04

Známý český hudebník Ondřej Hejma, který je dlouholetým příznivcem současného prezidenta Miloše Zemana, má po první odvysílané prezidentské debatě na TV Prima jasno. „Zemanův výkon na Primě byl brilantní, favoritem je ale Drahoš,“ říká Ondřej Hejma v rozhovoru na XTV.cz.

Zeman byl brilantní, chválí Ondřej Hejma. Obává se ale, že favoritem je pořád Drahoš
Foto: Martin Kovář
Popisek: Hudebník Ondřej Hejma

„Je jasné, že velikým favoritem je pan Drahoš. Má obrovskou mediální podporu a všichni protikandidáti stojí za ním,“ řekl a dodal, že to je prostě všichni na jednoho a vše je proti Milošovi. „Ctím ale českého voliče, ten je moudrý a já jsem se vším smířený,“ dodal.

Z volebního boje má prý Hejma akorát špatnou náladu, jelikož je velmi negativní. „Před pěti lety to ale bylo to samé, to je asi bohužel součást demokracie,“ řekl Hejma, podle kterého nyní Zeman nedělá chyby a seká dobrotu.

„Jeho výkon na Primě byl absolutně brilantní. To bylo vynikající, ale nevím, zda to bude stačit,“ vyhodnotil duel. Miloš Zeman se podle něj v diskusi s Drahošem předvedl jako politický profesionál. „Ta debata byla přesně pro něj – divadlo a fanatické davy,“ míní. Zato Jiří Drahoš prý ukázal, že profesionál zdaleka není. „Vtipkování mu nešlo a vypadal jako student u zkoušky, vypadal, jako když vzpomíná na to, co se učil na přednáškách. Nemluví za sebe jako Zeman,“ řekl a dodal, že Drahoš se asi těšil, až to bude u konce.

VIDEO ZDE.

Semknutí neúspěšných kandidátů proti Zemanovi je podle Hejmy legitimní politická taktika. „Kromě Drahoše tam byli nasazení i jiní běžci, pak si to dali vše za pana Drahoše a zafungovalo to,“ uzavřel s tím, že bohužel Zeman neměl spoluběžce, kteří by mu pomohli, a to je velká škoda.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…