Zeman je pro Českou republiku ponížením, řekl spisovatel Topol. A Klausovi vzkázal...

04.08.2017 20:25

To považujeme za výrok zakomplexovaného člověka. To je urážka celých generací občanů naší země, jejichž se cítíme být součástí. Tím pan Topol bohužel nekončí. Dodává: „Moc jsme se nezměnili. Když dneska řeknu v cizině ‚I am from the Czech Republic“, tak se stydím před každým, kdo o nás něco ví.“ Opět děsivá zakomplexovanost.

Zeman je pro Českou republiku ponížením, řekl spisovatel Topol. A Klausovi vzkázal...
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Pánové Klaus, Weigl a Jakl se do spisovatele obuli především kvůli tvrzení z díla Citlivý člověk, že se prý za komunismu styděl, že je Čechoslovák, neboť to byla v té době zakomplexovaná země buranů. Podle pánů Klause, Weigla a Jakla to byl natolik urážlivý výrok, že ho odmítli mlčky přejít.

„To považujeme za výrok zakomplexovaného člověka. To je urážka celých generací občanů naší země, jejichž se cítíme být součástí. Tím pan Topol bohužel nekončí. Dodává: ‚Moc jsme se nezměnili. Když dneska řeknu v cizině I am from the Czech Republic, tak se stydím před každým, kdo o nás něco ví.‘ Opět děsivá zakomplexovanost," rozčílila se trojice.

Když se Topol doslechl, že Klaus a spol. něco takového sepsali, nejdřív měl za to, že jde o nějakou recesi, nějakou legraci. Teprve postupem času přišel na to, že ten text byl myšlen vážně. „Mně ten výplod té trojice úředníků připadá tak směšný a trapný, že vůbec nevím, co k tomu mám říkat,“ kroutil hlavou host.  

Celý rozhovor naleznete zde

Zarazil ho prý už titulek onoho „hanopisu“, protože se autoři už v nadpisu ptají, zda spisovatel Topol smí napsat román Citlivý člověk. Jelikož si Topol pamatuje vládu komunistů, za které nemohl psát co chtěl, je rád, že dnes už komunisté nevládnou a on si může psát, co je mu libo. Dotaz oné trojice ho zkrátka zarazil.

Trvá si na tom, že se za Českou republiku stydí, když vidí, jaký prezident nás reprezentuje. Za chování Miloše Zemana se stydí, protože svou vlast miluje. „Tento pan prezident je pro Českou republiku ponížením. Není dobrý, jak tuto zemi reprezentuje. Ale já se musím sám sobě tak trochu smát, protože já nejsem moralista, ale trvám si na tom, že není dobré, jak se chová, když podlézá diktátorům,“ řekl jasně Topol.

Zaujalo ho, že román Citlivý člověk vyjde i v čínštině a Topol je připraven onu knihu Zemanovi přibalit do kufru – a může ji rozdávat v Číně společně s Krtečkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…