Zeman má hotový inaugurační projev, vyzkouší si nový oblek

28.02.2013 13:55

Nastupující prezident Miloš Zeman pronese příští pátek při inauguraci zhruba patnáctiminutový projev. Text projevu má již hotový, řekl ČTK a České televizi při příchodu do své kanceláře. Budoucí hlava státu si dnes také vyzkouší oblek, který na sobě bude mít při svém slavnostním uvedení do prezidentského úřadu.

Zeman má hotový inaugurační projev, vyzkouší si nový oblek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman projev chystá od svého vítězství v druhém kole přímé volby prezidenta. A jak už ParlamentníListy.cz informovaly dříve, svůj inaugurační projev pronese - na rozdíl od svých předchůdců Václava Klause a Václava Havla - spatra. "Budu ho pronášet zpaměti, protože ten, kdo své projevy čte, tím dokazuje, že umí číst," řekl Zeman. Nastupující prezident téma své inaugurační řeči nesdělil. "Protože nejdříve si to musí vyslechnout ti, jimž je tento projev určen," zdůvodnil.

Ve čtvrtek Zeman navštíví středočeské Lány

Zeman dnes ve své pražské kanceláři absolvuje jeden z posledních úředních dní před svým nástupem do prezidentského úřadu. Podle informací z jeho týmu bude o víkendu podobně jako v minulých případech odpočívat na Vysočině. Odpočinek si zřejmě prodlouží do pondělka. Poté již začne nácvik ceremonie pro uvedení prezidenta do úřadu.

Ve čtvrtek Zeman navštíví středočeské Lány, kam ho pozval jeho předchůdce Václav Klaus. Dosavadnímu prezidentovi vyprší druhý mandát hlavy státu právě ve čtvrtek. Ve pátek pak na Hradě usedne Zeman.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…