Zeman stejně umře, bylo naznačeno na akci Evy Drahošové

25.01.2018 10:35

Zatímco Jiří Drahoš piluje strategii na druhý prezidentský duel s Milošem Zemanem dnes večer v České televizi, jeho manželka Eva Drahošová dál putuje po Česku a vede kampaň ve prospěch svého muže. Včera zavítala do Plzně a vyslechla si tam leccos. Třeba větu, že i kdyby Miloš Zeman teď vyhrál, tak nelze nemyslet na to, že na tom není zdravotně nejlépe, takže se může stát, že brzy budou nové prezidentské volby.

Zeman stejně umře, bylo naznačeno na akci Evy Drahošové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Duel kandidátů na prezidenta Jiřího Drahoše a Miloše Zemana v Hudebním divadle Karlín

Druhé kolo přímé volby prezidenta se blíží mílovými kroky. Za pár desítek hodin budou všichni obyvatelé Čech, Moravy a Slezska vědět, zda Miloš Zeman uspěje s odkazem na svých posledních pět let v úřadě a zůstane prezidentem i nadále, nebo ho nahradí Jiří Drahoš.

Anketa

Která manželka prezidentského kandidáta ve vás vzbuzuje větší sympatie?

hlasovalo: 28520 lidí

Paní Eva Drahošová dělá do poslední chvíle všechno pro to, aby zvítězil její muž. Vyrazila s lidmi debatovat do Plzně. Popsala tam, jak to bylo doopravdy s myšlenkou, že Česká televize straní Drahošovi. Není to prý pravda. Jen v maskérně ČT slyšela od jedné z dam, že podporuje jejího muže. A jeden novinář tuto větu vytrhl z kontextu.

V Plni toho ovšem zaznělo mnohem víc. Možnou příští první dámu doprovázel ve městě piva režisér, scénárista a senátor – nestraník za obvod Plzeň-město Václav Chaloupek.

„Drahošovy podporuji, jen mám trochu obavy z lidí na vesnicích. Věřím, že by pana profesora volili, ale je pro ně poněkud cizí,” přiblížil svůj pohled na volby muž, jenž se proslavil večerníčkovým seriálem Méďové. „Jsem přesvědčený, že i kdyby pan Drahoš prohrál, tak jsou do roka mimořádné volby,“ dodal Chaloupek. Zdá se mu, že zdravotně na tom Miloš Zeman není právě nejlépe.

Drahošová v Plzni navštívila koncert zpěvačky Hany Zagorové a zavítala do vědeckého parku Techmania Science Center.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…