Zemanův Mynář promluvil: Sobotka se chová jako dítě, které neví, co chce

29.06.2013 20:32

Kancléř prezidenta Zemana Vratislav Mynář v rozhovoru pro Týden.cz pochválil dosavadní kroky premiéra Jiřího Rusnoka. A podivil se nad obratem ČSSD, která se začala dožadovat sestavení vlády. Kancléř takové jednání nechápe.

Zemanův Mynář promluvil: Sobotka se chová jako dítě, které neví, co chce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

„Pan Sobotka se chová jako rozverné malé dítě, které neví, co chce. Já měl tu čest být minulou sobotu u jednání s panem prezidentem. A to ještě kategoricky odmítal tuto variantu, že by se ČSSD zhostila tohoto pokusu. A bylo jedno, jestli prvního, druhého či třetího. Prezident se ptal na jeho stanovisko. A pan předseda to kategoricky odmítal. Já tomu nerozumím,“ prohlásil.

Mynář se obává spolupráce ČSSD a TOP 09

Pokud chce ČSSD při sestavování případné vlády uspět a získat důvěru Sněmovny, nabízí se spojenectví s TOP 09. „Možná budou chtít využít zkušenosti z fungující spolupráce ČSSD a TOP 09 v Praze a překlopit to do celostátní záležitosti. To bych považoval za velmi špatný signál vůči voličům. Jako občan říkám, že by šlo o zpronevěření politických programů obou stran. Jednalo by se o kočkopsa, propojovalo by se nepropojitelné,“ komentuje Mynář.

Stále věří, že Rusnokova vláda má šanci uspět. „Předpokládám, že pan Rusnok představí takový program, který bude přijatelný pro všechny občany České republiky. Pak bych se přimlouval za to, aby poslanci měli zdravý rozum a hlasovali pro tuto vládu. Pokud to bude jinak, pak přichází varianta číslo dvě. Ale to nevím, jaká bude. Je to v rukou pana prezidenta,“ dodal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…