Zimola močí proti větru: Poche by se měl vzdát ministrování

02.07.2018 9:02

První místopředseda ČSSD Jiří Zimola se v rozhovoru pro server Novinky.cz nechal slyšet, že europoslanec Miroslav Poche by se měl vzdát nominace na post šéfa diplomacie. Zimola míní, že ČSSD musí brát ohledy na názor prezidenta Miloše Zemana, premiéra Andreje Babiše (ANO) i komunistů.

Zimola močí proti větru: Poche by se měl vzdát ministrování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Zimola rovněž uvedl, že řízení resortu zahraničních věcí, jímž byl dočasně pověřen Jan Hamáček, mu nezávidí. „Jsou to dvě významná ministerstva, navíc jedno musíte vykonávat ‚uvnitř ČR‘ a druhé ‚vně ČR‘. I Jan Hamáček ví, že se to dlouhodobě nedá vést tímto způsobem a že to budeme chtít vyřešit co nejdříve,“ řekl Zimola k Hamáčkovi, který zároveň řídí i resort vnitra.

Anketa

Faltýnek vyčetl v ČT šéfovi poslanců Pirátů Michálkovi, že je mladý chlapec. Pak se omluvil. Co si o tom myslíte?

hlasovalo: 8119 lidí

A proč by on sám byl pro to, aby se prezidentu, který odmítá Pocheho jmenovat, ustoupilo? „Lidi už ‚kauza Poche‘ nebaví. Konečně po osmi měsících máme jmenovanou vládu, která může získat důvěru. Volali po ní občané, novináři i politologové. Nyní můžeme začít naplňovat náš program a řešit církevní restituce, exekuce, problematiku sucha, dluhové pasti, potravinovou bezpečnost, ale my se zabýváme jedním zástupným problémem s jedním ministerstvem,“ zmínil velmi kriticky Zimola. Podle něj by měl Poche upozadit osobní ambice. 

  • Původní text ZDE.

Zimola by totiž chtěl, aby v Česku vznikla vláda s důvěrou, prosazující dobrý program. Na post ministra zahraničních věcí pak zmínil Jana Kohouta, Aleše Chmelaře či Lukáše Kauckého. 

Jak dodal, on sám se vždy snažil dosáhnout kompromisu. „Není možné nebrat ohledy na koaličního partnera ANO nebo KSČM, která chce vládu tolerovat, nebo nebrat ohledy na vzkazy vysílané z Hradu,“ dodal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…