Známý pravičák: Nečas je jenom kukačka v Klausově hnízdě

01.01.2013 15:14

Bloger František Matějka kritizuje premiéra Petra Nečase za to, že odmítl pozvání na tradiční novoroční oběd u prezidenta Václava Klause. "Milé poděkování člověku, bez kterého by byl nikdo," píše Matějka na blogu iDnes.cz.

Známý pravičák: Nečas je jenom kukačka v Klausově hnízdě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Petr Nečas je prý kukačkou v Klausově hnízdě. Vše mělo začít už v době sarajevského atentátu , kdy Jan Ruml a Ivan Pilip vystoupili před novináře a v době, kdy byl Klaus v Sarajevu, vyzvali svého předsedu k odstoupení z čela ODS. Tehdejší poslanec Nečas měl prý jen krůček k tomu, aby společně s dalšími ODS opustili a přidal se k těm, kteří Klause potopili.

Co tehdy dělal Petr Nečas? "Peněz jako šlupek, přičemž představa, že by měl o toto postavení přijít, ho dohnala až k tomu, že sháněl ve svém okolí někoho, kdo by založil v místě jeho trvalého bydliště buňku vznikající Unie svobody, aby do ní mohl přestoupit ještě před volbami. Velmi se bál toho, že v nadcházejících předčasných volbách se už za ODS do sněmovny nedostane a přijde o všechny výhody a peníze, které měl," vyčítá Matějka českému předsedovi vlády.

Nebýt kamaráda...

Nečasovy plány podle Matějky změnil telefonát jeho kamaráda, který ho údajně čtyři hodiny přemlouval, aby se vůči Klausovi nezachoval jako "prase".

"Nejsem si jist, zda tuto část Nečasova života Klaus zná. Vím ale, že za nějakou dobu vyjde kniha, kde bude popsáno více takových důležitých chvil řady lidí z ODS, a která trochu pročistí vody. V každém případě se podobným způsobem zachoval Petr Nečas vůči Václavu Klausovi několikrát, což ho však paradoxně nakonec vyneslo až do premiérského křesla," píše bloger.

Klaus ať zůstane. Od válu má jít Nečas

Nečas by měl prý Klausovi poděkovat, protože nebýt jeho, takovou kariéru by neudělal. Přitom šplhal mnohokrát po jeho zádech, aniž by to Klaus mnohdy byť tušil, spílá Nečasovi Matějka.

"Blíží se nové volby prezidenta, a když se podívám na kandidáty, z nichž někdo ho prostě vymění, raději bych viděl Klause prezidentem dál a Petra Nečase na odchodu od válu. Já tyhle bezpáteřní týpky, co tak rádi zapomínají, prostě fakt nemám rád," uzavírá svůj komentář František Matějka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…