Znovu bych nekandidovala... Chtěla bych být prezidentkou! Takto Hillary Clintonová vystoupila na veřejnosti

03.11.2018 21:23

I přesto, že demokratka Hillary Clintonová už dvakrát v prezidentských volbách neuspěla, stále si nejspíše ještě nenechala úplně zajít chuť Bilý dům dobýt. Před publikem v New Yorku se totiž nechala slyšet, že by chtěla být prezidentkou, uvedl server Novinky.cz.

Znovu bych nekandidovala... Chtěla bych být prezidentkou! Takto Hillary Clintonová vystoupila na veřejnosti
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Clintonová se na otázku před publikem v New Yorku svěřila, že by sice znovu kandidovat nechtěla, ale pak dodala: „Chtěla bych být prezidentkou!“ Pak pokračovala se slovy, že prezidenta demokratů čeká velká práce. Na tu prý má kvalifikaci coby bývalá senátorka a ministryně zahraničí.

A jaké jsou šance, že by se znovu zkusila utkat v boji o prezidentský post? „Je to někde mezi velmi nepravděpodobným a nulou, ale nula to není,“ uvedl pro časpopis Politico její poradce Philippe Reines.

Veřejně se Clintonová často vyjadřuje ke krokům prezidenta Donalda Trumpa. Ráda zdůrazňuje, co proti němu dělá její politická organizace. V roce 2016 s Trumpem prohrála na počet volitelů, ale v lidovém hlasování získala o 2,8 milionu hlasů víc.

Do příštích prezidentských voleb zbývají ještě dva roky, ale už nyní se hovoří o tom, kdo by v nich mohl kandidovat. Málokdo po porážce Clintonové od Donalda Trumpa čekal, že mezi kandidáty se může znovu objevit právě bývalá ministryně zahraničí.

Clintonové bude v roce 2020 již třiasedmdesát let a již v rámci poslední prezidentské kampaně se hovořilo o jejím ne zcela pevném zdraví poté, když se nejméně dvakrát zhroutila na veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…