Zvíře, rebel, blázen, ale... Řeporyje jasně promluvily o starostovi Pavlu Novotném

09.06.2020 16:33

Starosta Pavel Novotný (ODS) je podle většiny obyvatel Řeporyjí „blázen, který ale pracuje ve prospěch obce“. Za dobu svého působení v čele obce podle nich dokázal vyřešit problémy, které obec trápily mnoho let. Podle opozičního zastupitele Jiřího Blažka je ale Novotný populista, který zatím jen těží z projektů svých předchůdců. „Zatím dělá to, co začalo minulé zastupitelstvo, a pak se zviditelňuje,“ má jasno Blažek.

Zvíře, rebel, blázen, ale... Řeporyje jasně promluvily o starostovi Pavlu Novotném
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS)

Oblíbenost Novotného zjišťoval server iROZHLAS.cz a kromě několika negativních ohlasů, z čehož byl jeden od opozičního zastupitele, se na excentrického starostu valila jen samá chvála. „Je to takový zvíře, co na srdci, to na jazyku. Já ho mám ale ráda, protože se za nás dokáže postavit,“ řekla například místní seniorka.

Obdobně popisují Novotného i ostatní obyvatelé Řeporyjí. „Někdy možná něco zveličí, ale takový je. Vždycky byl rebel,“ přisvědčila ředitelka školky Diana Schreierová, která si pamatuje, když nynější starosta školku sám navštěvoval. „Znám ho od dětských let, znám i celou jeho rodinu,“ dodala s tím, že kvůli jeho protiruské rétorice má obavy o něj i jeho děti.

„Hodně lidí, kteří ho neměli rádi, když se stal starostou, změnilo názor. Co dělá, je ve prospěch Řeporyjí, a obec celkově posouvá,“ pokračovala Schreierová. „Starosta se snaží všechno řešit. Pracuje hlavně večer, přes den mluví s lidmi. Hodně za ním i chodí, vyhradil si pro ně čtvrteční odpoledne. Dal také k dispozici svůj telefon i Facebook,“ vychválila ho na závěr.

Anketa

Měly by skončit Otázky Václava Moravce?

97%
3%
hlasovalo: 25608 lidí
I další zpovídaný obyvatel obce hovořil pozitivně ve směru Novotného práce pro obec. „Zařídí věci, pomůže, udělá všechno, ale je to blázen. Vymýšlí si věci, aby se zviditelnil. Pro Řeporyje ale dělá. Změnila se tu spousta věcí, dřív se tu nedělo vůbec nic, proto jsme ho zvolili. Udělal tady trochu pořádek,“ pronesl starší muž.

Pozitivně hovořila také pirátská místostarostka Lucie Seguin, která si spolupráci s Novotným v rámci koalice pochvaluje. „To můžu jedině potvrdit. Kdyby to tak nebylo, nemohla by tahle koalice existovat,“ reagovala Seguin na dotaz, zda se se starostou dobře spolupracuje.

V Řeporyjích se ale prý najdou tací, kteří Novotného rádi nemají. „My jsme ho nevolily. Má tady spoustu kamarádů, kteří mu s prominutím lezou do zadnice,“ prohodily další obyvatelky Řeporyjí. „Fakt ho nemusím. Třeba můj muž ho volil, já jsem mu teda vynadala. Chodí do hospody, Novotný tam taky občas zajde, a tak tam kecají. Nevím, o čem teda, ale tihle štamgasti se dohodli, že ho budou volit,“ posteskla si starší žena, načež připustila, že Novotný pro obec pracuje poctivě.

„Pro tuhle část Prahy nikdy žádný starosta nic neudělal, on tady ale pár věcí udělal. Dětské hřiště, byly tady vraky a on se postaral o to, aby to zmizelo, v tom mu zase nemůžeme křivdit,“ dodaly obě ženy.

Podle opozičního politika Jiřího Blažka ale ve skutečnosti Novotný pro obec tak moc neudělal a jen těží ze své mediální zkušenosti. „Zatím dělá to, co začalo minulé zastupitelstvo. Plní úkoly, na které minulá starostka sehnala peníze. Školu dostavěli, zbyly snad peníze i na školku. No a pak se zviditelňuje,“ prohlásil Blažek. „Nemají zveřejněnou koaliční smlouvu a zatím dělají, co rozjelo minulé zastupitelstvo. A s žádným větším projektem ještě nepřišli,“ dodal.

Mnoho dalších obyvatel ale Novotného dále vychvalovalo. „Věci, které tu nefungovaly třeba deset let, najednou jdou,“ říká nám potom, co si do kufru auta odnosil pár větších balíků. „Vybudovalo se dětské hřiště, firmy fungují, udělal i něco s ukrajinskými ubytovnami. Jeho nasazení je obdivuhodné,“ bránil starostu další z obyvatel.

Samotný Novotný připouští, že je populistický politik. „Já jsem populista a populismus je to nejlepší, co jde v téhle vesnici dělat,“ má jasno Novotný a přidává příklad. „Nikdo v Řeporyjích neví, co je to třídírna. Že je to úplně bezpečný provoz. Ale prostě Řeporyje nechtějí třídírnu. Říkal jsem Prchalovi, že je to tady problém číslo jedna,“ pronesl Novotný o volební taktice, kterou si zvolili s marketingovým expertem hnutí ANO Markem Prchalem, který mu pomáhal.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

S Prchalem jsou prý kamarádi, ale v příštích volbách se z nich stanou soupeři. „Budu kandidovat do Poslanecké sněmovny a porazím Andreje Babiše z hnutí ANO,“ vypálil Novotný na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…