Attila Szkukálek: Úřady absolutně rezignovaly a bojovat ani nechtějí

26.04.2017 18:05

Dopis čtenáře, který dorazil emailem do redakce a týká se zaměstnávání načerno v kultirní sféře

Attila Szkukálek: Úřady absolutně rezignovaly a bojovat ani nechtějí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Milá redakce, píšu Vám ohledně už avizované černé zaměstnanosti v ČR. Na základě přímé korespondence s kompetentními úřady můžu potvrdit jejich absolutní rezignaci a nevůli bojovat vůči tomuto vážnému společenskému jevu ze strany správních úřadů!

Dovolte mi, prosím, abych neformálně vyzval poslaneckou sněmovnu, aby zaujala vůči tomuto problému rozhodné stanovisko! Je přeci neúnosné tolerovat "nelegální", v nejlepším případě "pololegální" zaměstnávání ze strany personálních agentur a podnikatelů v oblasti pořádání kulturně-společenských akcí. Abych nepodléhal abstrakci, na vizualizaci pracovně-právních vztahů uvedu konkrétní fakta:

Pozitíva pro zaměstnance

- u mnohých personálních agentur nepotřebujete krom průkazu totožnosti takřka nic, nevyžadují od vás doklad o dluzích či exekucích....

- podnikatelé činní v pořádání kulturně-společenských akcí, tzv. bedňácké firmy, už od vás nevyžadují úplně nic. Stačí, když umíte dřít. To je skvělá cesta, jak se vyhnout exekucím a přitom si žít jak král!

-pak tady máme "nepodnikatele" a příživníky, kteří šikovně, nelegálně dohazují pracovníky pro tyto agentury

Negatíva:

-když vás podnikatel nevyplatí v plném rozsahu, můžete si jít stěžovat na "lampárnu"

-nemáte žádné sociální jistoty vyplývající ze zákona o povinném pojištění, ani ZP, ani sociální či starobní zabezpečení, jednoduše "Carpe diem!" Ale co bude pak? To již nikoho nezajímá

Pro státní pokladnu to znamená obrovský únik daní den co den. Kompetentní úřady to však nezajímá!

Co se týče "přivandrovalců" z Ukrajiny a třetích zemí, jejich pracovní činnost snižuje reálnou hodnotu práce a pak se nedivme, že vyděláváme stále míň a míň... Koneckonců už tady máme spoustu let i různé zahraniční, ukrajinské a jiné pracovní agentury, které zaměstnávají vlastní občany a tím ještě výrazněji prohlubují finanční úpadek na pracovním trhu. Soudím, že zavedení bezvizového styku byl předčasný a chybný krok v době, kdy si každý normální stát chrání vnitřní pracovní trh! Jako skeptik to vidím jako zrádu, která se nám vymstí později.

S přáním hezkého dne a pozdravem, Attila Szkukálek, MSc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …