Jan Urbach: Choutky Zelenského - Olympiáda na Ukrajině

17.07.2019 18:05

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na včerejším setkání s ministrem mládeže a sportu Ihorem Ždanovem a šéfem Národního olympijského výboru Sergejem Bubkou dal pokyn k zahájení příprav organizace olympijských her Ukrajinou.

Jan Urbach: Choutky Zelenského - Olympiáda na Ukrajině
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Na setkání prezident uvedl, že Ukrajina podle jeho názoru  je Ukrajina během několika let zorganizovat    olympiádu. „Potřebujeme pevný plán, že, řekněme,  jsme schopni vše potřebné vybudovat v průběhu třech či čtyřech let a potom můžeme jít do fronty na organizaci olympiády. Musíme být ambiciózní,“ řekl.   Podle Bubky, bývalého sovětského a od roku 1991 ukrajinského  fenomenálního  atleta, by se Ukrajina mohla ucházet o pořádání  zimní olympiády v roce 2030 nebo letní v roce 2032.  Problémem ovšem jistě je, že v současnosti je hospodářství Ukrajiny ve velmi  žalostném stavu, země přežívá díky zahraniční pomoci z Evropské unii a úvěrové lince Mezinárodního měnového fondu.  Zdá se, že  Zelenského předsevzetí je spíše smělým přáním, které má souvislost s nadcházejícími parlamentními volbami.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla