Jan Urbach: Kurz s Putinem o Sputniku V

27.02.2021 20:44

Boj proti pandemii Covid-19 a možné dodávky ruské vakcíny Sputnik V do Rakouska byly tématy dnešního telefonického rozhovoru mezi ruským prezidentem Vladimirem Putinem a rakouským kancléřem Sebastianem Kurzem. Informaci dnes přinesla tisková služba ruského prezidenta.

Jan Urbach: Kurz s Putinem o Sputniku V
Foto: Repro Youtube
Popisek: Koronavirus SARS CoV-2

„Strany podrobně diskutovaly o otázkách boje proti koronaviru, včetně možných dodávek ruské vakcíny Sputnik V do Rakouska, jakož i možné společné výroby,“ uvedla. Putin a Kurz se dohodli na udržování úzkých kontaktů mezi příslušnými agenturami obou zemí. Dialog zahájila rakouská strana.

Anketa

Jaká opatření NEBUDETE dodržovat?

hlasovalo: 5560 lidí

Již dříve rakouský kancléř prohlásil, že pokud ruská vakcína obdrží certifikát EMA, jeho země je připravena jej vyrábět, stejně jako čínské vakcíny. Srbské úřady již s Ruskem dosáhly dohody o výrobě ruské vakcíny proti koronaviru na území země. Také Maďarsko při vakcinaci začalo používat vedle čínské vakcíny společnosti Sinopharm ruský Sputnik V.

O možnosti společné výroby ruské vakcíny hovořila s Putinem také německá kancléřka Angela Merkelová. Podle informací se prezident s kancléřkou dohodli, že je třeba v této otázce pokračovat v dialogu mezi Německem a Ruskem na úrovni ministerstev zdravotnictví a odborných agentur.

Renomované periodikum „Lancet“ potvrdilo , že ruská vakcína proti koronaviru - Sputnik V je vysoce účinná. Je také levnější než jeho západní protějšky.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…