Jan Ziegler: Izrael udeřil na islámské teroristy v Sýrii

01.12.2016 18:30

Nedávno to odnesl islámský stát, nyní pro změnu spojenci syrského prezidenta Bašára Assáda, na které zaútočilo izraelské letectvo. Židovský stát jaksi nestojí na žádné straně konfliktu, ale důrazně hájí své zájmy.

Jan Ziegler: Izrael udeřil na islámské teroristy v Sýrii
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

A vůbec se nelze divit tomu, že tvrdý útok směřoval také proti Hizballáhu, který je rovněž teroristickou organizací hlásající likvidaci židovského státu. To, že je v současném konfliktu spojencem syrské vlády na záležitosti nic nemění. Je známou skutečností, že za vlády otce současného prezidenta ukrývala Sýrie zločince z Hizballáhu, který v Izraeli umlátil kladivem malou holčičku.

A Izrael nezajímá, jací teroristé a na které straně bojují, ale razantně hájí svoji bezpečnost padni komu padni. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dal ruskému prezidentu Vladimíru Putinovi jasně najevo, že pro jeho zemi jsou nepřijatelné vyzbrojení Hizballáhu moderními zbraněmi a hlavně raketami dalekého doletu, které nikdy nedovolí, a rovněž navrácení Golanských výšin Sýrii. Přesto zkrátka nejede vlak a Putin ani nemukl a vzal to na vědomí. Akorát cosi podotkl, že Izrael a Rusko jsou důležitými spojenci v boji proti teroru. To ovšem ruský zástupce v UNESCO zřejmě neslyšel, a hlasoval pro protiizraelskou rezoluci, která Židům upírá vazby na Chrámovou horu v Jeruzalémě.

Islámský stát je samozřejmě největším zlem v této oblasti a musí být bez milosti zničen. Jestliže však na druhé straně válčí islámští fanatici z Hizballáhu a také z Iránu, který je muslimským teokratickým státem brutálně pošlapávajícím lidská práva, a oba svorně nenávidí Izrael a upírají mu právo na existenci, tak rovněž oni musí pocítit, že Židé si zlo, které představují, nenechají líbit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…