Jiří Robinson Roup: Kauza nábor klientů VZP

08.04.2011 20:02

Kvalita bez kompromisů? To je přesně to, co zřejmě hledaly dvě tuzemské zdravotní pojišťovny. Jakým způsobem to hledaly není jasné. Možná se podívaly na internet a tam našli stránky JK Business.

Jiří Robinson Roup: Kauza nábor klientů VZP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Co sype víc? Půjčka, nebo pojištění?

JK Business company s.r.o. je obchodní společnost s profesionálním týmem spolupracovníků. Pokud navštívíte jejich web a máte s internetem určité zkušenosti, dojdete asi k tomuto  závěru:
Lidé, kteří tento web provozují, nezadali jeho výrobu profesionálům. Mnohem více připomíná blog nějakého teenagera, který si oblékl sako a kravatu, aby pokořil svět „businessu“.  Jinými slovy, výroba webů není parketa firmy JK Business company s.r.o.
To, čím se zřejmě v převážné míře  zabývají, je přemlouvání lidí k tomu, aby si vzali půjčku, nebo přešli k jiné pojišťovně (tedy takové, která platí za nábor klientů).

Dva litry za dvě hodiny?

Není to tak dávno, co deníky přinesly informaci o tom, že Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) podala trestní oznámení na konkurenční Vojenskou zdravotní pojišťovnu (VoZP). VoZP prý používá nekalé praktiky při náboru klientů. Tento nábor zřejmě zajišťovala právě JK Business company s.r.o.

Je velmi podivné, že VZP podala trestní oznámení na VoZP, když nábor pro ně dělala stejná společnost. Akce pro VZP je dokonce zdokumentována na těchto fotografiích z jedné náborové akce JK Business company s.r.o.

Nyní se ale VZP distancuje od nelegálních náborů pojištěnců. Podala další trestní oznámení, a tentokrát přímo na JK Business Company s.r.o., k obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 3. Zdá se, že v obou případech firma postupovala stejně. Když prodávala pro VoZP, tak hovořila o tom, že VZP končí, když prodávala pro VZP, tak hovořila o tom, že končí všechny ostatní zdravotní pojišťovny. Nicméně z celé situace není jasné, proč by nějaká společnost dva roky prováděla nábor pro VZP ČR proti její vůli.

Nemůžete nezbohatnout!

Mnohem logičtější a dokonce přímo “dokonalý” by byl "business" systém, ve kterém by bylo možné oslovit každého na ulici. Kdo by byl klientem VZP ČR, tomu by byla nabídnuta VoZP. Kdo by byl klientem VoZP, tomu by byla nabídnuta VZP. Argumenty stejné, tedy strach a prachy.

V takovém případě není možné neprohrát. Stačí prostě jen chodit od dveří ke dveřím a nabízet podle toho, jakou pojišťovnu zákazník má. O tom, že to sype, nelze pochybovat. Stačí opět nahlédnout na FB a hned je jasné, že někdo za registrace do Zdravotních pojišťoven platit musel. A ne špatně.

Vypadá to, že zatímco „náboráři“ nakupují Audi za miliony, které dostanou od zdravotních pojišťoven, obyčejní  klienti VZP by si zřejmě měli vyšetření u svého lékaře hradit za vlastní, neboť  jejich pojišťovna by výkony nad smluvní rámec neuhradila.

Těžko se vyznat v tak zamotané situaci a bude jistě zajímavé sledovat kauzu i nadále. Zatím tu jsou dvě možnosti vysvětlení:
U VZP neví pravá ruka, co dělá levá. Někdo platí náboráře a někdo jiný na ně zase podává trestní oznámení.
Firma JK Business prováděla nábor klientů  pro VZP zdarma, protože si prostě nemohla pomoci.

Na youtube.com lze najít video, ve kterém JK Business pořádá přijímací pohovor na nového náboráře. Také máte zájem o 2 litry za dvě hodiny?

Na dotaz jednateli společnosti JK Business ohledně spolupráce společnosti JK B se zdravotní pojišťovnou VZP ČR  jsem žádnou odpověď nedostal.

Nelíbí se vám to? Chcete změnu? Pak nezapomeňte, že pokud  chcete změnit pojišťovnu od prvního ledna příštího roku a mít možnost si vybrat svého lékaře, máte na to už jen něco okolo 80 dní.

Zdroje:
VZP podala trestní oznámení na VoZP kvůli údajně nekalému náboru – Deník.czhttp://url.memy.cz/Hjpay9
VZP se distancuje od nelegálních náborů pojištěnců | Firmy a trhy |http://url.memy.cz/HrDJTv
Kdo poškozuje VZP? | Trutnovák na internetu! http://url.memy.cz/HkRxLO
JK Business http://url.memy.cz/Hlqru0
Facebook – JK Business company s. r. o. http://url.memy.cz/HuCG5f

Jiří Robinson Roup

  • BPP
  • Hodnota našich cílů, se odvíjí od použitých prostředků.
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Robinson Roup - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…