Lubomír Man: Stádečko

03.06.2019 14:20

V souvislosti s předběžnou zprávou Bruselu o Babišově Čapím hnízdě jako by se s tím roztrhl pytel. Myslím tím vpády zástupců našeho tzv. demobloku na obrazovky našich televizorů.

Lubomír Man: Stádečko
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

Zaplní ji vždy celou, vlevo stojí muž dosud mi neznámý, podsaditý a černovlasý, vpravo pirát Bartoš, uprostřed a vedle sebe Fiala z ODS a Pospíšil z TOP 09, a mezi nimi, respektive v druhé řadě za touto elitou pak  zbytek: Gazdík, Kalousek, Pekarová Adamová, Udženija a další. A za všechny tyto shromážděné pak mluví o hrůze, která na nás z Bruselu padla a která se prý hrozí rozšířit až do rozměrů biblických, vždy jen jeden. Zatím to byli onen mi neznámý černovlasý, poté Fiala a naposledy Pospíšil.

Ale řeči, které vedou, nejsou ani pro ně samé tak důležité a podstatné, jako dojem vizuální, který se snaží v obecenstvu vyvolat. Má to být důstojnost, solidnost a nejvyšší odpovědnost, kterou tito shromáždění moudří a vážení nabízejí národu v okamžiku velkého nebezpečí, který na něj uvrhla nezodpovědná vláda. Takže tou důstojností, solidností a odpovědností se teď snaží vyplnit své tváře, ladí je do výrazů vážných až tragických, a čím mocněji tuto svou snahu napínají, tím jsou směšnější, protože jejich lidská podstata se veškeré důstojnosti či solidnosti vzpírá. Jsou směšní a ubozí, je to zástup nikoli vážných a starostlivých tribunů lidu, ale stádečko grázlů, hlupáků a podvodníků. A všichni přihlížející to vidí, nedá se to zapřít a proměnit, ale na jedno si i tak můžete vsadit.

A totiž na to, že jejich nebetyčná komedie jen tak hned neskončí. Že se bude hrát dál, a že komedianti v ní vystupující, budou i nadále věřit, že oblafovat lidi se jim znamenitě daří. A aby se tak dařilo i dál, k tomu si všichni svorně potřesou rukama. A plni důvěry i v časy příští zamíří k východu budovy na Malé straně.

Lubomír Man

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…