Mira Třebická: Co takhle se vykašlat na KSČ a zajímat se třeba o budoucí první dámu

02.07.2022 7:35 | Komentář

Už mě opravdu nebaví poslouchat obehranou písničku, kdo z prezidentských kandidátů byl v KSČ, jak dlouho, co ho k tomu vedlo, jestli se dostatečně stydí a jestli se za svůj prohřešek několikrát srdcervoucně omluvil.

Mira Třebická: Co takhle se vykašlat na KSČ a zajímat se třeba o budoucí první dámu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

Protože jestli jsme se o členy komunistické strany měli zajímat a vypořádávat se s nimi, tak jsme měli rvát příležitost za pačesy v r. 1989 a těsně po roce 1989. 

Anketa

Vláda Petra Fialy dle vašeho mínění povládne (ptáme se od 30.6.2022)

94%
hlasovalo: 11247 lidí

Třicet tři let od revoluce už je to směšné, trapné. Já jsem tenkrát, coby dcera z rodiny, na které se komunisté podepsali, nechápala, s jakou láskou a pochopením Václav Havel účtoval s komunistickým režimem. Komunistickou stranu jsme od té doby nikdy nezakázali, komunisté tu s námi jsou doteď, komunisté se až při posledních volbách, poprvé nedostali do parlamentu. Nikdy nezapomenu na usměvavé fotky pánů Havla a Čalfy. Doteď se mi z nich chce zvracet.

Proto je navýsost trapné, když se současní politici a novináři neustále šťourají v dávné minulosti prezidentských kandidátů. Jmenovitě mi jde o gen. Petra Pavla. Jsem člověk realistický, mám ráda logické myšlení. A proto se logicky ptám. Když už nám ho západní (nikoli východní!) země zvolily za nejvyššího vojenského představitele NATO, není to pro nás Čecháčky dostatečný argument, abychom si naše ustarané hlavinky přestali zatěžovat předlistopadovým členstvím v KSČ?

Daleko hrozivější pro mě je představa manželky nebo manžela prezidentského kandidáta, který se chová jako „teta nebo strýc“. Odstrašujícím případem pro mě osobně byla v posledních prezidentský volbách manželka nejmenovaného kandidáta, která u upřímného popovídání s Markem Výborným řekla - Česká televize nám fandí, ale nesmí to dát najevo (sic!).

Proto bych si dovolila mít neskromné přání - pojďme se vykašlat na to, co už zaznělo v titulku, začněme se zajímat o to, s kým prezidentský kandidát tráví svůj volný čas, kdo mu jako první naslouchá, s kým se jako s prvním radí, kdo je mu prvním kritikem a kdo je tím krkem, který otáčí hlavou. Kdyby to měla být již zmíněná teta nebo nějaký strýc, potom Bůh s námi.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…