Miroslav Josef Bezecný: Ušetří se slibované miliardy?

20.01.2022 7:35 | Komentář

Je to taková první vlaštovka. Není jasné, jestli to byl nápad fialových pěti, nebo jen sám pan poslanec chce dokázat, že slibovaných sto miliard korun lze skutečně ušetřit. Jak?

Miroslav Josef Bezecný: Ušetří se slibované miliardy?
Foto: Repro Youtube
Popisek: Politik STANu Jan Farský ve volební kampani 2021

Kdyby všichni ministři, poslanci i senátoři ihned po získání mandátu odjeli na osm měsíců na stáž nebo studium do zahraničí (samozřejmě by museli získat grant) a celé své platy by věnovali na dávky sociálně slabým lidem, opravdu by se ušetřilo. A nejen to. Když by nebyli ministři, nepracovala by také ministerstva. A úředníci by „seděli“ doma za základní plat. Stejně tak by byla zavřená i sněmovna a senát. A budovy by se v zimě jen temperovaly. Ušetřilo by se i za elektřinu. A nebyly by náhrady za cestovné a další benefity. Navíc - nebyly by nové zákony. Tím by lidé nejen získali jistotu a důvěru v právní systém, ale navíc by se ušetřilo i za papír, počítače, tiskárny a další. Už teď si na úřadech stěžují, že při takovém množství nových zákonů je ani nestačí zakládat do šanonů, natož je ještě číst. Tím, že by úředníci nejezdili do práce, byla by v podstatě byla zajištěna i jakási karanténa. A virus by se méně přenášel. Také by se odlehčilo dopravě. Proč tedy najednou všichni kritizují pana poslance? Když se  zřejmě jen „snaží splnit předvolební sliby“ - ušetřit miliardy a bojovat s covidem? Jak tedy jeho počínání chápat? Porušil slib, který voličům dal? Pokud bychom ho ale brali jako „hrdinného průkopníka nových pořádků“, nebylo by od věci, kdyby již před volbami  kandidáti na vyšší posty museli předložit potvrzení, že získali potřebný grant, a že ihned po volbách minimálně na osm měsíců z České republiky odjedou?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…