Miroslav Kulhavý: Hřib a bramboračka se upřímně milují; teď přibyl i kebab!

21.03.2020 9:10

I ten pražský Hřib je při výkonu funkce primátora s politickou bramboračkou kamarád. Pokud není úplný blb, musel dobře vědět, že hadrkováním s Čínou zasahuje do zahraniční politiky státu. O město se jako primátor moc nestará; obecně: průnik Pirátů na radnice je neštěstí – mnohde hrabou pod sebe víc než jejich předchůdci.

Miroslav Kulhavý: Hřib a bramboračka se upřímně milují; teď přibyl i kebab!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Aby tomu nasadil korunu, chlubí se, jak zajistil zdravotnické potřeby v Turecku a Indii. Tak lidská práva a Tibet mu kategoricky vadily, že (vedle tibetské vlajky, kterou vyvěšuje) musel poslat do autu smlouvu s Pekingem. O tibetské vlajce se už napsalo dost a spolubojovník do ní obalený na Hradním nám. Kalousek, by mohl vyprávět. Stačí dva údaje: vlajka je symbolem exilové tibetské vlády v Indii (ani Dalajláma se k ní moc nehlásí) a současně byla ve znaku ozbrojených povstalců (drábové na otroky při klášterech) při revoltě v r. 1959.

Pokud však Hřib vyměnil Čínu za Turecko, tak v oblasti lidských práv skočil do aktuální větší žumpy. Rovněž o Turecku se toho napsalo na kila a tak zásadovost pokrytce Hřiba uplatňovanou vůči Číně se mu v té žumpě fekálně rozmočila. Genocida Kurdů, fingovaný voj. převrat a desetitisíce zatčených (mnozí dodnes v žalářích) nebo minimálně vyhozených z práce (zvláště na novináře měl Erdogan pivku), dřívější obchod s ISIL (ropa), aktuálně zábor cizího území včetně ropných vrtů, průzkumné vrty v kyperských vodách, obecná podpora islamizace starého kontinentu – pověstný Erdoganův výrok: „Demokracie je vlak, který přiveze islám do Evropy“ a aby to urychlil, posílá muslimské bojovníky z Afghánistánu, Pákistánu a z Afriky k řeckým hranicím i s vybavením slzným plynem, profi nůžkami na drátěné zátarasy plus molotovy koktejly atd., atd.

Co dodat – diletantismus jak na obecní, tak i na státní úrovni. Méně Hřiba, méně Pirátů a mnozí si vydechnou. Je však pravdou, že příští volič to nebude mít jednoduché. Ale to už je na jiné téma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…