Miroslav Kulhavý: Koho a co chtějí Drahošovi poradci ještě zneužít; i děti se hodí?

21.01.2018 9:00

Nemám rád, když se děti zúčastňují reklamy; když se vystaví jen hezká tvářička k dětskému zboží a nebo se projeví dle svého naturelu viz. jako v jedné nejúspěšnější reklamě při řezání stromku „…..já nemusím, já už ho vidím!“, budiž, to ještě beru, ale když děti dostávají dospělácké úkoly a nebo se vyjadřují k věcem mimo dětské chápání, je to neomluvitelné zneužívání.

Miroslav Kulhavý: Koho a co chtějí Drahošovi poradci ještě zneužít; i děti se hodí?
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jiří Drahoš

To vše najdete v písňovém klipu „Výzva tygra“ při využití úspěšné a velmi oblíbené písně Spirituálu „Za svou pravdou stát“; a to vše s účastí p. Drahoše v závěru.

Je to věc pana Tichoty a vůbec Spirituálu kvintet, že dali tu píseň k dispozici, ale zneužití dětí je evidentní a trestuhodné. Křečovitý úsměv v závěru a palce nahoru hlavního aktéra uprostřed houfu nic netušící omladiny je trapnost sama. Jen mě mrzí, že musím svou oblíbenou píseň od Spirituálu hodit demonstrativně do koše; dlouho mně bude připomínat toto zneužití evergreenu. Vystoupit na podporu kandidáta je jedna věc, ale propůjčit tuto píseň takové hloupoučké tendenční propagaci je věc druhá. Jen drobnou technickou: samozřejmě vše v playbacku a tak malý kluk by ocenil kompromis a v poslední sloce mladistvý ženský hlas a …. pusu otvírá …. .....babička.

Ale pojďme k textu a hlavnímu motivu písně. Bude si pan Drahoš stát za svou pravdou, že příjem 2600 migrantů není pro ČR problém? A řekl té omladině kolem sebe, že jsou to z více jak 90% muslimové? A řekl té nevědomé mládeži, že v islámu je jen jedna pravda, ta islámská? A mohl jim to vůbec říci, když zjevně o islámu skoro nic neví?

Bude také p. Drahoš stát za svými pravdami z Výzvy proti strachu a lhostejnosti? Neměl by ty „pravdy“ v ní hlásané negovat v dodatečném komentáři? Např.: „O imigrantech, lidských bytostech, se píše, jako by šlo o škodnou zvěř či parazity valící se do naší vlasti, aby vysávali sociální systém nebo rovnou vraždili a znásilňovali.“ Inu, neprojevili se signatáři výzvy jako dobří prognostici; vše, co vyjmenovali, se dělo a děje u sousedů. Aktéry jsou právě ti, kteří v r. 2015 přicházeli, tedy v době uveřejnění pomýleného textu. Nebo jiný blábol: „…nepřeberná rozmanitost náboženských směrů, které vyznávají.“  Nepřebernost je hodně nadnesený výraz, ale hlavně: co je nám potom?!! Všichni vyznavači různých směrů mají základ společný: Korán + Suna a Hadísy. A tento základ je v rozporu s demokratickými pravidly a proto je islám těmi, kdo vidí dál, než p. Drahoš, tedy i prezidentem Zemanem odmítán. Moc rád bych slyšel tu drahošovskou pravdu o islámu!

Věřím, že když si bude p.Drahoš stát za svými pravdami v diskusích se Zemanem, bude mít hodně nerozhodnutých voličů jasno.

P.S.

Rád bych upozornil na vynikající článek „Lepšolidi z pražské kavárny a jejich slušný kašpar se třinácti poradci. Prořízlá blogerka Provazníková předložila mnoho důvodů, proč je Drahoš nevolitelný“  z 19.01.2018 19:14 zde. Lépe napsané o strachu p.Drahoše jsem ještě nečetl!

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…