Miroslav Kulhavý: OPOZICE – jsi směšná, když nedáš na stůl vedle své kritiky rozpočtové provizorium

19.12.2020 10:02

Tak očividnou snahu pošpinit vládu za ústupky komunistům pro schválení rozpočtu na příští rok bych očekával od jednostranných zaslepenců v programu antibabiš a nebo u jedince s IQ pod 100.

Miroslav Kulhavý: OPOZICE – jsi směšná, když nedáš na stůl vedle své kritiky rozpočtové provizorium
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vláda chce prohlasovat schodek státního rozpočtu ve výši 500 mld korun. Opozice jí kritizuje, že se vůbec nepokusila šetřit například ve výdajích na státní úředníky

Předem, pro politickou identitu chci dát Info, že nejsem babišovec a už vůbec nefandím komunistům. Těm komunistům, kteří otevřeně a neurvale vydírají vládu – snad s vidinou, že jim to přinese ve volbách do PS nějaké plus body. Myslím, že opak bude pravdou, ale nechci dělat prognostika.

Anketa

Chcete, aby vláda přes Vánoce a Silvestra otevřela hospody?

32%
68%
hlasovalo: 21165 lidí

Téma je příliš široké a tak se uchýlím k heslovitému vyjádření s jednoznačným závěrem. Tak např. paní Pekarová- Adamová (TOP 09) hřímá, že vládě byla ve vrcholící koronakrizi armáda dobrá….a to jsem teda nevěděl, hezká tvářičko,  že  armáda je rovnocenný partner vůči vládě;  asi jsem vlastní nepozorností nepostřehl, že se Topce podařilo změnit zákony a armáda je zcela samostatný právní subjekt, státu(prezidentu)  nepodřízený.  Doposud platilo, že armáda dostala pokyn a konala, bez zbytečného odmlouvání, ve prospěch státu.

Po předsedkyni nastoupil býv. předseda, takto Myrda škrtač; je příznačné, že by současný návrh rozpočtu směroval do koše, když on sám v tom politickém koši už pár let je. Úsměvné je jeho přirovnání návrhu rozpočtu k upečenému korpusu na dort s hodnocením jeho kvality.Veledrzost tohoto individua iniciuje vzpomínku na jeho korpusy, ze kterých, při jejich vnitřním vyprázdnění, se ozývaly vzdechy:  ….učitelé…..policie ..důchodci … hasiči…---… HDP!

Vystoupení Mariana Jurečky (KDU) bylo prostoupeno apelem na závazky vůči NATO, které, při škrtech pro armádu, bude možné plnit jen částečně. Jeho slova však navozují řadu otázek: kolik financí je věnováno na obranu ČESKÉ HRANICE?  Jak se podílíme na obraně hranice EU, když hraniční státy na to nestačí! Bylo nutné nasadit české vojáky v druhé válce v zálivu?!! Bipolární svět skončil; proč jsme ve stejném spolku s agresivním Tureckem? Buď NATO bez zahnutých(islámských) šavlí a nebo NATO bez ČR! Na podobné téma nemohu zcela souhlasit s prezidentem Zemanem, kdy dle něj se v Afghánistánu bojuje za Evropu, potažmo za ČR. Výsledkem jsou stovky až tisíce Afghánců přesídlených do Evropy (i k nám!) a mezi nimi infiltrované radikální buňky páchající násilí. Již před časem bylo potřeba vojenskou strategii přehodnotit.

Ale zpět k tématu, k rozpočtu. Celý pseudo-demoblok jej neschválil a současně zdeptal vládu pro podvolení se komunistickému požadavku – podmínce schválení. Jak to, že se nenašel nikdo, kdož by si dal vedle sebe současné snížení financí pro armádu a naprosto stejné snížení v rámci rozpočtového provizoria?! Tedy úplně zbytečná střelba do komunistického požadavku, když svým pokryteckým postojem navozuje totéž!!

Ano, Andrej Babiš je snadný cíl na politické střelnici, ale ke smůle všech střelců – metály se za lacinou střelbu nerozdávají. A jestli výše zmíněné parlamentní strany nechají za závěsem z programu antibabiš vyrůst do vládních pozic užalované a muslimům fandící Piráty, bude to 100x horší zločin než nechat Babišovi absolutní moc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…