Miroslav Kulhavý: Těm třem pražským provokatérům hrozí skutečně nebezpečí

07.05.2020 14:57

Je potřeba si hned na úvod vyjasnit odkud. Jestli se někdo domnívá, že z Ruska, je na omylu. Umíte si představit, že by do dnešní proti ruské hysterie došlo alespoň v jednom případě k napadení, nebo dokonce k usmrcení protiruského provokatéra?

Miroslav Kulhavý: Těm třem pražským provokatérům hrozí skutečně nebezpečí
Foto: Repro Facebook
Popisek: Starostové Kolář (TOP09) a Novotný (ODS)

Ať už je Putin, jaký je, není totální blb! Dobře si umí spočítat, že by nic nezískal, ale naopak by dost v česko-ruských vztazích ztratil. Tady by pak nepomohl ani ten na hradě, který se na rozdíl od jiných nerozhlíží jen na západ, ale do všech světových stran, tedy i včetně Ruska. Umím si živě představit, co by spustili rudobijci z demobloku, z akademické a umělecké sféry včetně některých novinářů – viďte madam Fridrichová a další, za smršť pobouřených reakcí, kdyby se některému z těch tří něco vážného stalo?

Nabízí se proto klasická otázka: cui bono? Kdo by měl z takové události prospěch? Odpověď je jednoduchá – právě ti výše jmenovaní! Tedy ne nebezpečí z Ruska, ale od těch protiruských fanatiků, kteří by se neštítili něco tak odporného realizovat. Jistě, je tu ještě jedna skupina těch, kteří jsou niterně nenávistní kvůli Koněvovi nebo kvůli aktu památníku toho řeporyjského šaška. Ale jejich motivace nebude asi tak silná, aby došlo k devastačnímu ublížení.

Anketa

Kdo je vám sympatičtější?

hlasovalo: 29610 lidí

Jsme-li u toho lidského odpadu z Řeporyj – jistě má v plánu, po vzoru z Prahy 6, umístit pod pomníček cedulku, že vrahové z Varšavy cestou na Západ pomohli Praze. Příklad se nabízí: když ti, ty tajtrdlíku starostovej, někdo povraždí příbuzenstvo, ale následně zachrání sousedovi topící se děti, je to na děkovný památník? A to nepočítám jednotlivce z řad vlasovců, kteří pomáhali esesákům likvidovat náš partyzánský odboj.

Výše uvedený text by mohl být i varovným nasměrováním našich bezpečnostních složek, odkud těm zalezlým v noře hrozí větší nebezpečí. Ale myslím si, že oprávněně se mohu domnívat, že není potřeba radit a že takovou možnost jistě nepřehlíží.

Co říci obecně závěrem; Umím si představit, že si komunální politici nemohou zasahovat do zahraniční politiky státu, jak se jim zlíbí, ale že takové akty by měly podléhat příslušnému zákonu a souhlas by měl být krytý na úrovni parlamentu nebo vlády. Předešlo by se zbytečným tahanicím, a naopak odpovědnost by při souhlasu měla jasnou adresu.

P.S.
Samozřejmě hubu tomu trapákovi z ODS v Řeporyjích zavřít nejde. To ať řeší pan Fiala, když se ho tak zastává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…