Miroslav Macek: Škoda, že udavačství není olympijským sportem

03.08.2021 13:07 | Glosa

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Škoda, že udavačství není olympijským sportem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Konečně se někdo pustil do zvyšování pokleslé morální úrovně Čechů! Neměla by ovšem hygiena vydávat ještě Völkischer Beobachter?
Podle ředitelky pražské hygieny Zdeňky Jágrové je totiž udání nejčastěji důvodem, proč se hygienici vydávají osobně na kontrolu lidí, kteří se vrátili ze země, kde je vysoké riziko nákazy covidem-19, a mají proto nařízenou samoizolaci.
„Když nám napíší, že někdo na sociálních sítích uvádí to a to, ať s tím něco uděláme, tak v tom případě se tomu věnujeme,“ dodává.

***

Škoda jen, že udavačství není olympijským sportem, hned bychom měli o tři medaile víc, dodal k tomu jeden ze čtenářů výše uvedené zprávy.

***

Český olympijský výbor vede vyšetřování ve věci charterového letu s olympioniky, z nichž někteří měli po výstupu z letadla pozitivní testy na covid.
„Na palubě letadla neexistoval pevný ‚zasedací pořádek‘ a docházelo k tomu, že si některé osoby měnily místa. Během letu postupně docházelo k rozvolnění při dodržování opatření na ochranu úst a nosu,“ píše se mimo jiné v dokumentu nazvaném Zpráva ČOV.
Covid Liason Officer Českého olympijského výboru (to není vtip!), právník Jan Exner, ve zprávě uvádí, že opakovaně apeloval na zodpovědnější dodržování hygieny co do nasazení respirátorů v průběhu letu, ale zjevně nebyl náležitě vyslyšen.
Fraška bude dozajista pokračovat, dodávám já.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.