Robert Břešťan: Vánoční poselství Miloše Zemana v deseti větách

28.12.2015 9:40

Již tradičně HlídacíPes.org nabízí shrnutí projevu prezidenta republiky. Tentokráte jeho vánočního poselství. Už během svého projevu 28. října slíbil, že „k situaci v ČR se vyjádřím ve svém vánočním poselství“. A tak i učinil.

Robert Břešťan: Vánoční poselství Miloše Zemana v deseti větách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Natáčení vánočního poselství prezidenta Miloše Zemana ze zámku v Lánech

Jaké vzkazy tedy Miloš Zeman na svátek sv. Štěpána vyslal?

  • Česká republika je po Maltě na 1. místě v EU z hlediska růstu své ekonomiky; jak řekl ministr financí – vláda odšpuntovala ekonomiku.
  • Ti, kdo opravdu chtějí pracovat, svoji práci najdou, jsme na druhém místě v EU hned za Německem pokud jde o nízkou míru nezaměstnanosti.
  • Skončila blbá nálada a je důvod pro opatrný, kritický optimismus a je i důvod, abychom se na sebe občas usmáli, jako já teď na vás, protože s úsměvem jde všechno líp.
  • Moje vize České republiky je založená na postupném přibližování ke skandinávskému modelu sociálního státu stojícího na vysokých daních a progresivním zdanění a současně na tom, že se daňový výnos nerozkrade, ale je určen na investice do lidí, do veřejného sektoru – zdravotnictví, školství, vědy a výzkumu.
  • K tomu je nutné zacpat díry státního rozpočtu, jimiž unikají obrovské miliardy formou daňových podvodů.
  • Nikdo nemá právo krást a podvádět; budu proto podporovat všechny zákony, které čelí daňovým podvodům, ať již zákon o elektronické evidenci tržeb či původu majetku.
  • Zlepšily se ekonomické vztahy s Čínou, která se stává největší ekonomikou světa, přicházejí nám investice z Koreji a dalších zemí, podařilo se zlepšit vztahy se středoasisjkými státy, od nichž dostáváme podstatnou část ropy…
  • V zahraniční politice je jediná temná skvrna a tou je migrační vlna. Jsem hluboce přesvědčen o tom, že to, čemu čelíme, je organizovaná invaze, nikoli spontánní pohyb uprchlíků.
  • Když mladí muži prchali z Protektorátu, nebylo to proto, aby dostávali v Británii sociální dávky.
  • Tahle země je naše a tahle země není a ani nemůže být pro všechny.

Psáno pro HlidaciPes.org, Ústav nezávislé žurnalistiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…