Růžena Chrasteková: Ano, jděte k lopatě, komedianti a hudlaři, jste přemnoženi a ti u lopaty vás už ztěží uživí

07.11.2020 20:44

Ta bájná "ruka trhu" na rinku uměleckém, v současné době ochromělá krizovou situací koronavirovou, nefunguje, ostatně stejně jako na rincích některých jiných a českými luhy a háji se nese řev samozvaně vyvolených, nadřazených, arogantních "umělců".

Růžena Chrasteková: Ano, jděte k lopatě, komedianti a hudlaři, jste přemnoženi a ti u lopaty vás už ztěží uživí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Koronavirus SARS CoV-2

Protože ti opravdové umělci ovládají i umění být empatickou, soudržnou a slušnou částí společnosti, respektující tu opravdovou, bezpřívlastkovou demokracii, umění nestavět se do rolí nadlidí, ve kterých je dovoleno vše a z pozic kterých vyžadují od těch podlidí, aby je živili i za to ticho a ztažené opony.

Přitom to pro ně, ty "umělce" mnohé, zase není až tak fatální, pořád produkují v různých studiích a na různých "placech" dál své díla i "díla". Zářným příkladem je právě ten "umělec" Matěj Ruppert, který naříká až řve jak přestárlá lehká děva, s přidanou hodnotou v prskání svých nenávistných slin na prezidenta i premiéra republiky, zvolených v řádných, svobodných a demokratických volbách. ZDE 

Z pozice pravověrného pražskokavárníka, další to jeho role šmíry, se ostře vymezuje vůči slovům, které ani nebyly panem prezidentem vyřčeny, ale, jak už je v naší kotlině a hlavně v těch pražských kavárnách v posledních pár letech zvykem, vytvořil si je a následně se v nich našel. Nutno podotknout, že vcelku příhodně, ta lopata by mu svědčila. Pravda, nebylo by to tak nasvícené a snímané, jako permanentní šklebení se na VIP večírcích, párty, i ta konzumace by zcela jistě nebyla v těch lajnách.

Tento chorobně sebevědomý až arogantní "umělec" ale zcela zřejmě netrpí až tak strašně, jak by se dalo usuzovat z toho, co říká. Tvoří, oplácaný hudlař, jak je vidět ve videu v citovaném článku. Tvoří tak a takové "díla", že je to nejenom nechutné, ale zcela zjevně nebezpečně návodné. " ... klip k nové písničce „Do It! (If You Don’t Have Any Children)“, ve kterém Jiří Langmajer hraje snipera a míří puškou u Úřadu vlády a také na Pražském hradě. Langmajer předtím sleduje zprávy, kde vystoupí nejdřív Andrej Babiš, Vojtěch Filip a Miloš Zeman. Moderátor chtěl vědět, zda to není nějaký náznak pro současnou vládu." Ke konci klipu předává snajper svouji ostřelovací pušku své malé dceři jako dárek k narozeninám. Vskutku milé a mírumilovné, takové neextremistické ...

Je jen s podivem, že se o takto návodné "dílo" a jeho autory intenzivně nezajímá naše (protože námi živená a placená) BIS, anebo je snad v tomto státě už doopravdy dovoleno naprosto vše? Bude mít tento agresivně militantní, nebezpečně návodný klip, uvedený ve své Zprávě o stavu bezpečnosti u nás ministr vnitra a BIS jako extremistické, výhrůžně nenávistné dílo? Protože na rozdíl od tohoto klipu jsou všechny politické plky Okamurova SPD jenom neškodné tlachání, a tato strana je oficiálně vedena jako extremistická v těch Zprávách. Inu, uvidíme, jaký metr si zase zvolí naše vnitro a jeho BIS.

I tohle je ukázka stupidity a v neposlední řadě hnusné, falešné přetvářky, pokrytectví těch řičících "umělců", kterých je u nás, nepochybně, mnohem víc než je normální a zdravé. Jenom proto, že naprosto bezostyšně, drze a agresivně svými požadavky čerpají, sosají stát, potažmo daňové poplatníky o nekonečné dotace, granty, příspěvky, poněvadž normální, zdravé a platící publikum prostě nemají. A že si dovolí nějaký "umělec" natočit klip, kde návodně ukazuje, jak odstřelit prezidenta a premiéra vlády a vzápětí, jedním dechem, požadovat od té vlády dotace, granty, příspěvky na tvorbu v nouzovém, kritickém stavu země, je už jenom vrchol jeho zvrácené představy, že ta vláda, ti daňoví poplatníci jsou povinni mu ty peníze dát. Tak pěkně po socialisticku, ne-li přímo komunisticku. Tihle kapitalisté, žijící na volné noze!

A ano, jděte k té lopatě, nemáte-li jinou možnost obživy, dělá to tak každý normální, uvažující a zdravým rozumem obdařený člověk, a to nejenom v krizové době. Nikdo není povinen vás živit, bohatě vám dotovat váš nákladný, nadstandardní život v nekonečném rauši. I proto, že to vaše "umění" je mnohdy jen a pouze nechutná žumpa, zpolitizovaná, jitřící a násilně rozdělující společnost. Navíc za taková "díla", jako spomínaný klip, byste měli nést i trestnou odpovědnost, protože to není nic jiného, než ta předsudečná nenávist, návodná a podsouvaná konzumentům těchto vašich zhůvěřilostí.

Je to návod na znásilňování demokracie snajprem s odstřelovací puškou, bude konat naše vnitro a BIS? Anebo se jim to hodí v přípravě na Majdan u nás?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…