Růžena Chrasteková: Bakalovi demonstranti v davové psychóze

20.06.2019 14:58

Namáhali-li by se demonstranti, v podstatě naprostá většina z nich, přemýšlet o tom, co jim jejich manipulátoři, organizátoři doslova tlučou do hlav, co na povel vykřikují, co píší na své transparenty a transparentíky, co je vytištěno na těch "erárních", co vyfasovali, asi by se mnozí zastyděli a zanadávali si hlavně sobě.

Růžena Chrasteková: Bakalovi demonstranti v davové psychóze
Foto: pixabay.com
Popisek: Demokacie - ilustrační foto

Za to, jak naletěli manipulátorům, jak se nechali zverbovat pod falešnými hesly "Babiš a Zeman jsou čerti", přinej...menším, a "Neserte se s nima".

Demonstrují v podstatě proti svým vlastním zájmům, proti demokracii a pravdě.

Ministryně Benešová totiž nechce v žádném případě cokoliv krýt v umělé kauze "Čapí hnízdo", ani nemůže, ale může a snad i chce rozkrýt zlodějny a tunelování z dob nedávno minulých, i tu největší Bakalovu lumpárnu vytunelování OKD a všechny ty svinstva kolem. Tohle hlavně vadí těm v pozadí, těm strůjcům, skrytým zatím organizátorům a donátorům současných demonstrací. Pan Best o tom píše dobře (ZDE):

Davová psychóza je hodně nebezpečná a mocná zbraň, v rukách manipulátorů, kteří jsou navíc sami popoháněni strachem z odhalení a rozkrytí svých ekonomických prasáren doslova, může způsobit hodně zla, neštěstí.

"... vlastnosti davu nejsou dány charakterovými vlastnostmi jednotlivých členů davu, ale vytváří se nové. Jedinec, který vstoupí do davu, ztrácí veškeré racionální myšlení a funguje především na bázi svých pudů a citů. Dav proto většinou postrádá veškeré racionální myšlení ... Dav se většinou neřídí zkušenostmi z minula, ale často dává na „horké tipy“ známých analytiků a investorů. Stává se tedy velmi snadno zmanipulovatelným a těžko se jeho chování odhaduje."

Kdo jsou ti analytici a investoři hlavně, je nasnadě v případě posledních demonstrací u nás. Ti, kteří se bojí, mají strach z ministryně Benešové. Ona je totiž zásadová a vyznává pravidlo "padni komu padni". Jí si ani Bakala se svými uloupenými a vyvezenými miliardami od nás, nekoupí. Ani nikdo jiný, kdo se bojí.

Davu se předhodila teda nebojácná ministryně spravedlnosti a k tomu premiér Babiš. Miliardář, který ale, byť to davu tlučou do hlav, nic neukradl, ni podvodně nezprivatizoval, nevytuneloval. Své firmy si koupil a zůstaly živé a prosperující tady. Daně platí také tady.

Premiér Babiš je miliardář, to je fakt. Úspěšný, schopný obchodník, byznysmen. A to se tady pořád ještě jaksik neodpouští. Ano, dělá teď politiku, rozhodně né bez chyb, ale úspěšně a to vadí taky. Hlavně těm neúspěšným. Davu se předhodí sofistikovaně k závisti jeho miliardy a vykonstruuje se množství lží, polopravd a výmyslů. Davu se hodí kost plná masa a dav šíleně ohlodává.

Pódioví řečníci, zhusta sami s tunami másla na hlavě, vybičovávají dav, líbivě sprostými vulgaritami, výzvami k lynči, neuvěřitelnými až urážkami. A dav jásá, tleská.

Dav nepřemýšlí, chce lynč, krev...

A Bakala a spol. se někde vzadu potutelně usmívá...

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…