Stanislav Zapletal: Blebty klebty paní Stuchlíkové a pana Dolejšího

24.06.2020 21:09

Na dnešním Seznamu (a kde jinde) se objevil článek Výše uvedených proslulých novinářů: Schillerová obula Kalouskovy boty. ANO musí předělat slavný graf. Komentáře netřeba. Nebylo by ani o čem.

Stanislav Zapletal: Blebty klebty paní Stuchlíkové a pana Dolejšího
Foto: pixabay.com
Popisek: Média - ilustrační foto

Porovnávat Schillerovou s exlidovcem Kalouskem je pro paní Schillerovou především urážka. Ostatně hlavním cílem novinářských pachatelů bylo jistě hlavně udržet Kalouska ve veřejném mínění. Problém je v tom, že se skutečné národohospodářské pohledy začaly ve vládnutí objevovat až tehdy, když vstoupil do vlády jistého Ťululum, skoro celoživotně kojeného zkyslým mlékem sněmovny, Babiš. Ten o sobě nic prohlašovat nemusel, že umí podnikat ve velkém, bylo už při jeho nástupu do vlády jasné. Což tedy není možné říci ani o jednom z našich svobodně a demokraticky zvolených aktivních politiků.

Poslední údaje o výsledcích vládnutí Babišova týmu, co jsem zachytil, byly tyto: podstatný úbytek trestných činů a to, že prý jsme osmý nejmírumilovnější stát na světě. O státním dluhu mluvit netřeba. Jsme prý v první pětce evropských států, když ovšem se od těch čtyř podstatně lišíme: dividendy jejich podniků u nás, ročně všehovšudy asi 500 miliard (třetina našeho rozpočtu), jdou od nás k nim, nikoli naopak. To se to potom hospodaří! Je to zrovna tolik, co představuje právě v prvním čtení odsouhlasený plánovaný státní schodek. Představte si: uvedené podniky by neodeslaly roční dividendy (kolik to asi dělá třeba za deset let?) do svých států, ale nabídly by je velkoryse Babišovi a naše opozice by nemusela brojit proti plánovanému státnímu dluhu. Vždyť kdo vyrobil ty dividendy? Asi naši lidé, o které se stará po všech stránkách náš stát, včetně jejich rodin. I v době koronavirové krize.

Anketa

Je Jaromír Soukup dobrý moderátor? (Ptáme se od 24.6.2020)

3%
24%
hlasovalo: 12590 lidí

Paní Stuchlíková s panem Dolejším zřejmě trpí vadou zraku. A kdož ví, snad jsou i hluchoslepí. Anebo slyší a vidí, jak je nařízeno. Nebo zaplaceno? Vždyť majitel Seznamu pan Lukačovič, průběžně se vyskytující na běžkách kdesi ve švýcarských Alpách, se projevuje tak mírumílovně! Ví vůbec, co ta Stuchlíková s Dolejším o našem úspěšném premiérovi píší?

On vůbec je ten Seznam zvláštní. Skoro bych řekl, že jde o SEZNAM NOVINÁŘŮ ZVLÁŠTNÍHO RAŽENÍ, když uvážíme třeba anabázi Kubíka se Slonkovou (partnerkou býv. šéfredaktora Seznamu Ungera), v níž štvali nemocného Babiše ml. jako dvě novinářské hyeny až do Švýcarska. Jejich lstivé vniknutí do bytu matky Babiše ml. bylo opravdu ukázkovým příkladem svobody novinářů, nad nímž by jistě zajásala i paní Hohlmeierová a k ní přimknuvší se pirát Peksa a lidovecký Zdechovský. A k Peksovi se hlásící naši skvělí Bartošovi Piráti a ke Zdechovskému se hlásící naši lidovci, k nimž náleží takové skvělé osobnosti, jako třeba paní Šojdrová, strkající muslimské děti našemu státu. Anebo třeba pan Hermann či pan Bělobrádek, naše spojky na německý spolek, co nás zrovna kvůli Benešovým dekretům nemusí.

Nakonec ale se zas tak moc nestalo. Kalousek opravdu není většinou národa zbožňován, Stuchlíková s Dolejším jistě už dostali za článek zaplaceno, panu Zdechovskému zaplatila za výstup naše Česká televize (co na ni přispívám i já) - a paní Schillerové nemůže článek ublížit. Jen jsme se dověděli cosi o Seznamu a jeho novinářích zvláštního ražení...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…