Václav Kovalčík: EET, kontrolní hlášení a přebujelé papírování zhoršují podmínky podnikání v České republice

08.03.2017 13:03

Zvýšenou až „nezaslouženou“ popularitou ministra financí Andreje Babiše dochází k šikanování malých a středních firem, zejména to výrazně pociťují drobní živnostníci, kteří se nemohou bránit proti ohavnému systému, jenž se nazývá EET, kontrolní hlášení DPH a přebujelé papírování. Poctivé podnikání v České republice je, dalo by se říci, jednou nohou v kriminále a správním řízení!

Václav Kovalčík: EET, kontrolní hlášení a přebujelé papírování zhoršují podmínky podnikání v České republice
Foto: hkstrategies.cz/CC
Popisek: EET, elektronická pokladna. Ilustrační foto.

Možná budou kritici mých názorů prskat, ale již nelze přihlížet systému Evropské unie, v němž evropské dotace a penězovody jsou jen pro vyvolené! Již zmíněný systém se podobá mafiánskému prostředí, neboť je nečestný a nespravedlivý ohledně uvedeného přerozdělování „hodnot a statků.“

To není bledá závist, nýbrž upozornění, že přehnané papírování, legislativní zmatek a chaos ničí a pokřivují podnikatelské prostředí v naší zemi, i když panují zaujaté ódy „přes mrtvoly“ ohledně EET a kontrolního hlášení DPH!

EET a kontrolní hlášení v tomto stavu jedině komplikují situaci zejména poctivým podnikavým lidem. U pokladen tak straší, dalo by se říci, další předražený „krám“ navíc! Často se u pokladen hromadí nevyzvednuté účtenky – opět zátěž tentokrát pro ekologii!

Stačí nějaká porucha, a už se to veze do pekel! Politiku Andreje Babiše považuji za vykořisťování a dojení občanů českého národa! Jsem toho názoru, že peníze se dají vydělat etickým způsobem, nikoliv plundrováním české země!

Vadí mi, že jsou občané automaticky považováni přímo za dojné krávy, jež si všechno nechají líbit! Dle mého názoru tohle nevolnictví nepřipadá v úvahu. Každý podnikatel může udělat ve stresu nějakou početní chybu. Ta se však musí ihned napravit, a to bez sankcí a šikany.

Vadí mi, že hnutí ANO rostou preference, že mu to voliči schlamstli a schlamstnou i s navijákem ještě víc. Chudáci „nadšení“ mladí lidé, kteří se těžko dožijí důchodového věku, jenž se neustále bude posunovat výš až do smrti! S tím budou souviset jejich následující existenční problémy, co se týče vysoké nezaměstnanosti v pokročilém (seniorském) věku!

Hnutí ANO vůbec neřeší kriminalitu v ulicích měst a obcí, hnutí ANO vůbec neřeší zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými, dále legalizuje (posvěcuje) nebezpečnou migraci! Zájmy bezohledného byznysu z tučných evropských dotací tak vítězí nad morálkou!

S hnutím ANO nebude líp, bude hůř! To není šíření poplašné zprávy, nýbrž tvrdá realita posvěcující výskyt a další vznik hnusných montoven a nízkých mzdových almužen.

Jsem toho názoru, že podmínky a normy pro podnikání, stejně tak účetnictví, se musejí zjednodušit a zpřehlednit, abychom mohli skutečně žít v právním a prosperujícím státě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…