Vladimír Pelc: Nestojí ani za chvilku pozornosti

18.11.2019 13:29

V sobotu 16. 11. 2019 se uskutečnila na Letenské pláni v Praze demonstrace politického hnutí tzv. milion chvilek pro demokracii. Organizátoři: 300 000 přítomných, policie ČR: 200 000 přítomných. O počet celkem nejde, organizátoři ho budou vždy výrazně nadsazovat. Důležité je vyznění: Do ztracena.

Vladimír Pelc: Nestojí ani za chvilku pozornosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Milionu chvilek pro demokracii na pražské Letné

Hloupá ultimáta − premiér Andrej Babiš musí udělat to, co si my přejeme, nebo musí odstoupit z funkce, a pokud neodstoupí, budeme demonstrovat dál − , nestojí za pozornost. Politické hnutí premiéra ANO 2011 mělo nejvíce hlasů ve volbách a sestavilo vládu. Bylo to legální a legitimní. Chvilkaři ať se třeba udemonstrují − do ztracena. Do ztracena by jejich aktivita nevyzněla tehdy, kdyby se zachovali politicky, totiž vyzvali k předčasným volbám do parlamentu. Jenomže těch se oni bojí. Neuspěli by. A každý ultimativní útok ve směru antiBabiš (antiZeman, antiBenešová) – do konce roku uděláte, co vám nařizujeme, nebo budeme demonstrovat dál − volební preference politickému hnutí ANO 2011 zvyšuje.

Proč nechcete mimořádné předčasné volby? Protože se jich bojíte. S převahou by je Babiš se svým ANO 2011 vyhrál.

Jděte k volbám a tam ho porazte! Ale co uděláte, když bude mít v příštích řádných volbách opět nejvíce hlasů. Sepíšete zvací dopis a pozvete na potlačení kontrarevoluce Severoatlantický park (NATO)?

Politické hnutí označené jako milion chvilek pro demokracii je protisystémové hnutí zaměřené protidemokraticky – neuznává demokratické volby, jejich výsledky. Je hnutím politicky destrukčním.

Vladimír Pelc

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…