Vladimír Ustyanovič: Bouře nad Strakovou akademií a nedůstojné chování důstojníka na Hradě

28.05.2023 8:13 | Komentář

Mnoho se napsalo faktů i takzvaných "nefaktů", čeští občané byli zaplaveni významnými a novými událostmi, přičemž významné nebyly nové a nové nebyly významné. Dovolím si napsat úvahu, která shrne významnější události posledních týdnů.

Vladimír Ustyanovič: Bouře nad Strakovou akademií a nedůstojné chování důstojníka na Hradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bratr britského krále Karla III., princ Edward a ministryně obrany Jana Černochová uctili památku hrdinů heydrichiády

V hlavní roli, bohužel záporné, byla ministryně obrany Jana Černochová, a to z několika důvodů, které nebudu detailně rozebírat, například zvací dopis, nebo smlouva mezi ČR a USA. Jako prioritu a varovný signál nejvyšší důležitosti bych považoval, že náčelník generálního štábu České republiky generál major Řehka podal abdikaci z funkce do rukou premiéra Petra Fialy. Ten ji sice nepřijal a když se podíváme zpětně, tak na ministerstvu obrany, kterému šéfuje Černochová, se postupně vytváří vysoce třaskavá směs, která může mít demoliční účinky, zejména personální. V minulosti mohu vzpomenout na odchod šéfa vojenské policie, který díky paní Černochové rezignoval, nepolemizuji o příčinách. A poslední návrh personálního génia paní ministryně, že odvolá ředitele Ústřední vojenské nemocnice (prof. MUDr. Miroslav Zaoral, špičkový lékař a manažer).

Kdo to je paní Černochová? Mohu pouze citovat vyjádření MUDr. Jana Hnízdila. "Je nemocná, těžký narcismus, prvky sadismu, deprivantka, traumata z dětství, pohrdavá, maligní narcismus s příměsí sadismu, autoritářský absolutismus, získaný pocit megalomanie a nesnáší kritiku." Položím jednoduchou otázku. Vojenští velitelé na různých stupních musí absolvovat psychologickou přípravu a také psychologické testy. Tím nechci nabádat, aby takzvaní volení zástupci lidu toto absolvovali, protože by se mohlo stát, že Poslanecká sněmovna by byla zredukována na polovinu. U paní Černochové včetně jejích hysterických reakcí to vidím jako bezpečnostní riziko, dokonce i svým způsobem jako ohrožení státu. Poznámka, psychiatr docent MUDr. Miroslav Plzák prohlásil, že jediná léčba hysterie je útěk a nad touto diagnozou by se měl zamyslet předseda vlády Fiala. Takový ministr obrany, jako je výše zmíněná Černochová, je nejlepší dárek pro Putina, protože tato osoba v případě, že nebude vyměněna co nejdříve, dokončí personální rozklad české armády zevnitř.

Další bombou byla cesta a setkání prezidenta Petra Pavla s vůdcem sudetoněmeckého landsmanšaftu Berndem Posseltem, kterému předal vyznamenání. Bude mi asi navždy utajeno, proč to Petr Pavel předal největšímu revanšistovi. Některé jeho kroky raději ani nechci pochopit. Prezidentův projev v Terezíně je nepochopitelný a nevysvětlitelný, cituji "musíme přijmout zodpovědnost za činy, které spáchali naši předkové". Mohu se pouze domnívat, že jeho otec by mu za tento výrok dal pár facek. Za další nevím, ale mí předkové včetně otce a bratrů z babiččiny strany bojovali za 2. světové války proti německé nacistické zrůdě, bohužel v té válce také padli, to je ta zodpovědnost za činy? Pan prezident by měl nést zodpovědnost, aby nás netahal do války, která není naše a měl by pochopit, že prioritou všech lidí je mír. A bláboly, že v Afghánistánu se bojovalo za Prahu, což rád pronášel exprezident Zeman. Poté pasáci koz z Talibanu vypráskali nejsilnější armádu světa, která prchla v rekordním čase a nyní stejné bláboly slyšíme od našich válečníků, kteří mají zkušenosti s počítačovými hrami, že na Ukrajině se bojuje za demokracii. Bohužel někomu tento stav vyhovuje a hlavně někdo na tom hodně vydělává. Určitě to nejsou obyčejní Ukrajinci, kteří jsou odkázáni žít ve svých městech a vesnicích. Prezident Pavel vysvětluje nevysvětlitelné ještě více nevysvětlitelnějším, což odpovídá jeho horizontu vidění a poznání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vladimíre Ustyanoviči, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseoptimus , 28.05.2023 10:29:41
Velké díky ! Díky za mého dědu, který bojoval proti fašistům takřka od prvopočátku. Od Španělska, kam odešel jako dobrovolník až po Tobruk. Skončil bohužel v jednom celkem neznámém táboře Auschwitz II ( Birkenau). Byl Němci v bojích zraněn a zajat. Jakožto protektorátní občan Böhmen-Mähren mohl zapomenout na to, že na něj bude pohlíženo jako na válečného zajatce, dle ženevské úmluvy, ale jako na vlastizrádce. Slova která jenerál rozvědčík Pavel pronesl, hluboce urazila mě, jeho vnuka. Pošlapal tím památku nejen mého dědy, ale všech statečných lidí, kteří se s nasazením vlastního života postavili zlu. Ještě mě při vzpomínce na dědu napadlo, byť to s tématem přímo nesouvisí, jak se v hlavě Bartoše zrodil plán na zrušení RČ a nahrazení jakýmsi identifikátorem. Jedna možnost mě napadá, tu si děda a nejen on, nosil vytetovánu na levém předloktí do konce svých dní. Mám mít obavy z nevyřčeného ??

|  15 |  0

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.