Vladimír Ustyanovič: Vojna a mír

03.02.2024 10:35

Dotaz na ministryni Černochovou

Vladimír Ustyanovič: Vojna a mír
Foto: Twitter J. Černochové
Popisek: Ministři obrany: Jana Černochová a Lloyd Austin

Úvodem bych rád položil otázku protagonistům války s jadernou mocností, jakou je Rusko - například Černochové, nebinárnímu Lipavskému a dalším, zda jsou si vědomi rozdílu mezi tím, kdo jako první použije jaderný arzenál a tím, na koho jaderný úder dopadne.  Správná odpověď je 30 minut. Jsem zásadně proti vyzbrojování, jak pravidelně sděluji ve svých komentářích.

Konflikt na Ukrajině se nemá řešit dodáváním zbraní na zkorumpovanou Ukrajinu, ale pouze diplomatickou cestou.

Nebudu hodnotit výroky paní Černochové, která prohlásila, že už jsme zase ve válečném stavu, a prý i celý kontinent. Není to už trestný čin šíření poplašné zprávy? Nebylo by vhodné, aby se výroky paní Černochové zabývala nějaká právní kancelář, kvůli jejímu schvalování terorismu? Cituji výrok paní ministryně Černochové: " Musíme dělat nepopulární věci, které jsou nepopulární". Domnívám se, že paní ministryně je hodně přepracovaná a díky svým výrokům se zařazuje mezi válkychtivé psychopaty. Povinností každé vlády by mělo být zabezpečení míru pro své občany. Mohu citovat světoznámého spisovatele, autora mnoha bestsellerů, Ernesta Hemingwaye: "Věřím, že všichni Ti, kteří těží z války a přispívají k jejímu vzniku, by měli být zastřeleni hned první den občany své země." Poznámka pod čarou, tento citát použil v médiích JUDr. Jindřich Rajchl. Uvědomují si tito válkychtiví deprivanti, že jediné, co uvidí jako poslední při použití jaderných zbraní, bude velký záblesk a jaderný hřib? Pojem občanská společnost vymazala tato vláda ze svého slovníku. Proto si myslím, že tato vláda by měla mít ve svém názvu "zachraň se kdo můžeš." 

Musím reagovat na Davida Camerona, britského ministra zahraničí, který prohlásil v Davosu ke svým americkým kolegům, že utratili10% obranného rozpočtu, což umožnilo zničit 50% ruské výzbroje, aniž by přišel o život jediný Američan. To je prostě skvělý výsledek. Nevím, jaká jsou přesná čísla, ale pochopili to Ukrajinci?  Na toto prohlášení vůbec nereagoval prezident Zelenskyj.  Asi si ve svém bunkrovním špajzu šňupnul více kokainu a prohlásil, že Ukrajina je připravena připojit se ke Spojeným státům namísto Mexika, uvedlo ukrajinské vydání TSN. Co mě ale zaujalo více je to, že Spojené státy jsou největším odběratelem uranu z Ruska v hodnotě přes půl miliardy dolarů, zdroj maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó. Takže pokud tomu dobře rozumím, Američané jsou největším podporovatelem a sponzorem ruskoukrajinské občanské války. Nebudu se zmiňovat o korupci na Ukrajině, kde byli zatčeni vedoucí činitelé ministerstva obrany včetně jejich náměstků. Protože o Ukrajině je známo, že je to země, kde včera bylo ukradeno to, co mají dostat až zítra. 

Vrátím se nyní domů, konkrétně k nákupu letadel F-35 Lightning II. Porovnám-li nákupy stíhaček F-35, tak Austrálie nakoupí 72 ks F-35 za 227 mld korun včetně zbraní, logistiky, pozemního zabezpečení, náhradních dílů a školení. Řecko nakoupí 40 ks za 196 mld Kč a Česká republika nakoupí 24 ks výše uvedených strojů za 150 mld Kč.  Nyní mám otázku. Kam zmizí 54 mld Kč ve srovnání s nákupem v Řecku? Mohu spekulovat, do kasy ODS jako pravidelná renta, protože dodání letounů bude asi tak v roce 2035. Mám obavu, že výše uvedené typy letadel budou morálně zastaralé natolik, že nebudou nikdy dodány. Bude to pouze příjem do pokladničky Spojených států od zemí, které si tato letadla objednaly. Shrnuto, podtrženo, z kampeličky ODS, kde má účet premiér Fiala akde se údajně praly špinavé peníze pro Ukrajinu, dále předražené nákupy stíhaček F-35, kdy jedna letová hodina stojí 1 mil Kč. Přitom JAS 39 Gripen nás stojí za letovou hodinu 250 tis. Kč. Z těchto indicií můžeme udělat závěr, že tato vláda se nechová s péčí řádného hospodáře a jednotliví ministři včetně premiéra by měli stát před trestním senátem za způsobené škody velkého rozsahu - ne, ty opravdu nezpůsobili důchodci, kterým náležela zákonná valorizace v řádu cca 24 mld Kč.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.