Zbyněk Vyhlas: Šel jsem se na Letnou podívat…

24.06.2019 15:01

Bylo to vydařené nedělní pozdní odpoledne pro všechny povrchní nespokojence a plytké kritiky situace v naší zemi.

Zbyněk Vyhlas: Šel jsem se na Letnou podívat…
Foto: Screen: ČT
Popisek: Demonstrace na Letenské pláni.

Do Prahy se včera odpoledne vydali lidé z celé republiky, aby dosáhli dosud nejmohutnějšího protestu za nezávislost justice a proti premiérovi Andreji Babišovi, jak nejčastěji zdůvodňovali svá rozhořčení. Prý tam bylo jen o něco méně lidí než na pověstné protirežimní demonstraci v roce 1989.

Šel jsem se na Letnou podívat, abych si udělal vlastní názor. Noviny a internet jsou zahlceny dlouhými komentáři, já se však domnívám, že vše lze říct velmi stručně. Bylo to vydařené letní pozdní odpoledne pro všechny povrchní nespokojence a plytké kritiky situace v naší zemi. Na povrch se drala desítky let nahromaděná frustrace všeho druhu zhmotněná a zosobněná do odporu k jediné osobě Andreje Babiše, a to za bezostyšné a nekonečně pokrytecké přímé, nepřímé či přímo skryté asistence právě ze strany původců, konstruktérů a autorů onoho vývoje, který vedl k dnešnímu žalostnému stavu naší země. Uplynulo třicet let od pseudorevoluce s jejím převlékáním kabátů, uplynulo třicet let zneužitých nadějí, třicet let vymývání mozků, v čemž se „vyznamenala“ zejména mainstreamová média.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…