Ministr Chalupa: Základní školy mohou žádat o grant na přírodní učebny

01.05.2012 5:27

Ministerstvo životního prostředí vypsalo výzvu, v rámci které mohou základní školy žádat o grant z Revolvingového fondu na vytvoření nebo rozšíření přírodních učeben. Žáci a učitelé tak mají možnost proměnit venkovní prostory v otevřené školní třídy, kde si budou moci teoretické znalosti z hodin přírodopisu ověřovat přímo v praxi.

Ministr Chalupa: Základní školy mohou žádat o grant na přírodní učebny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

Učitelé, děti i jejich rodiče mohou díky projektu vytvořit např. školní arboretum. Cílem je, aby se aktivně podíleli na návrhu a realizaci nové učebny, která bude stát mimo zdi školní budovy. Využívat by se měla v hodinách všech vyučovaných předmětů a měla by být dětem přístupná i pro mimoškolní aktivity.

Grant z Revolvingového fondu, který se zaměřuje na financování projektů v prioritní oblasti I – Přírodní školy, pokryje žadatelům 100 procent uznatelných nákladů. Jeho maximální výše je 70 000 Kč. Celková alokovaná částka pro 9. výzvu je 25 mil. Kč.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.