Sýkora: Zájem médií o mé působení v ABL chápu. Ničeho jsem se však nedopustil

21.04.2011 15:21

Reakce Martina Sýkory, bývalého 1. náměstka ministra dopravy ČR, na článek MF Dnes.

Sýkora: Zájem médií o mé působení v ABL chápu. Ničeho jsem se však nedopustil

Dnes, tj. 21. 4. 2011 uveřejnila Mladá Fronta Dnes materiál zabývající se mojí podnikatelskou činností v roce 2010. Materiál nepřímo spekuluje o  transparentnosti mé činnosti ve funkci 1. náměstka ministra dopravy ČR. Vzhledem k tomuto faktu a množícím se dotazům novinářů jsem se rozhodl rozeslat médiím své osobní vysvětlení a stanovisko  k věci.

Svůj pracovní poměr se společností ABL , kde jsem několik let pracoval, jsem ukončil 31. 5. 2010.

K věci:
Bártův náměstek Sýkora dostával "druhý plat" od ABL

Na pozici 1. náměstka ministra dopravy jsem byl jmenován k datu 15. 7. 2010.

V mezidobí  jsem se věnoval podnikatelské činnosti v oboru poradenství v problematice bezpečnosti. Mezi mými několika zákazníky nefigurovala společnost ABL.

Na funkci 1. náměstka ministra jsem rezignoval k datu 14. 4. 2011.

Současně s nástupem do pracovního poměru na ministerstvu dopravy jsem o všech skutečnostech úřad informoval a ministerstvo mne písemně ujistilo, že moje situace není v rozporu s žádným obecně závazným předpisem. Zavázal jsem se, že svoji podnikatelskou činnost ukončím k nejbližšímu možnému datu a toto jsem také, za 8 týdnů po nástupu na ministerstvo, učinil. Mé oprávnění k podnikání bylo zastaveno 6. října 2010 a od té doby jiný příjem než mzdu na ministerstvu dopravy nemám. Tento krátkodobý souběh činností není nezákonný.

Zájem médií s ohledem na současnou politickou situaci a mé dlouholeté působení ve společnosti ABL o moji osobu chápu a je přínosné v těchto souvislostech o mé práci pro stát diskutovat.

Při svém podnikání ani při práci pro stát ve funkci 1. náměstka ministra dopravy jsem se ničeho nezákonného nedopustil a svou funkci 1. náměstka ministra dopravy jsem vykonával podle nejlepšího svědomí a s maximální odborností. Veškerá rozhodnutí jsem činil v souladu se závaznými předpisy a pracoval jsem s největším nasazením, jakého jsem byl fyzicky schopen. Prohlašuji také, že při své práci pro stát jsem neporušil žádné předpisy ani nepsaná pravidla vyplývající z morálních a etických nároků na vysokou státní funkci, kterou jsem zastával. 

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Sýkora

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…