Tvrdík (ČSSD): Fotografie z webu stáhneme, zatím

11.03.2010 14:16

ČSSD si přeje pokojnou programovou kampaň.

Tvrdík (ČSSD):  Fotografie z webu stáhneme, zatím

ČSSD do rozhodnutí Úřadu na ochranu osobních údajů stáhne fotografie ze svého webu. Základním předpokladem pro jakoukoliv činnost ČSSD je dodržování Ústavy zákonů ČR. Vyzýváme k tomu druhé a sami v tom chceme jít příkladem.

Přesto, že naše právní rozbory říkají, že jsme se umístěním reportážních fotografií z akce, které se zúčastnili představitelé ČSSD na naše oficiální webové stránky nedopustili žádného porušení zákona, obrátili jsme se na Úřad pro ochranu osobních údajů se žádostí o stanovisko k této věci. Do doby, než toto stanovisko obdržíme, jsme se rozhodli tyto fotografie stáhnout.

Dále čtěteKampaň ČSSD zafinancoval Paroubkův kamarád z dětství

Pořízení fotografií vzniklo v situaci, kdy jsme měli důvodné obavy z napadání našich mítinků a představitelů. V diskusních skupinách na Facebooku se stále opakují výzvy k fyzickému napadání představitelů ČSSD kameny a dokonce zde hovoří o střílení. Současně jsou v těch samých skupinách rasisticky a xenofobně napadáni představitelé ČSSD a jejich rodinní příslušníci.

Více
ČSSD: Lepší budoucnost pro obyčejné lidi
Socialisté stáhli z webu fotky svých odpůrců

Chceme připomenout, že v minulé kampani obdobně postupovala ODS, když fotografovala účastníky happeningu "Jachta pro Topolánka" a následně tyto fotografie zveřejňovala na svém webu včetně jmen účastníků.

ČSSD si přeje pokojnou programovou kampaň. Připomínáme, že jsme nabídli ostatním politickým stranám podepsání Memoranda o slušném vedení kampaně a vyzýváme ostatní politické strany, aby se k tomuto memorandu připojili.


Jaroslav Tvrdík
ústřední volební manažer

Modrá šance pro korupci. Porovnejte sliby a realitu za vlády Mirka Topolánka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vládní progresivistické způsoby osekávání demokracie

9:02 Vích (SPD): Vládní progresivistické způsoby osekávání demokracie

Demokratické volby přinášejí občas nečekané výsledky. A pokud se to některým skupinám nelíbí, snaží …