Okamura (SPD): Kvůli neschopné Fialově vládě opět zrychlilo zdražování

27.05.2024 15:06 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdražování.

Okamura (SPD): Kvůli neschopné Fialově vládě opět zrychlilo zdražování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura na Václavském náměstí

Kvůli neschopné Fialově vládě opět zrychlilo zdražování!

Naprosto neschopná vláda Petra Fialy v poslední době opakovaně veřejně tvrdila, že má inflaci pod kontrolou a že zdražování skončilo.

Oficiální údaje Českého statistického úřadu z minulého týdne ji ovšem usvědčují ze lži. V dubnu totiž spotřebitelské ceny vzrostly o 2,9 %, což bylo o 0,9 procentního bodu více než v březnu, a zdražování tak pokračuje.

V meziměsíčním srovnání potom došlo k nadprůměrnému zdražení zejména u potravin. Konkrétně jde hlavně o ceny nealkoholických nápojů, vepřového masa, drůbeže a zeleniny. Naplňuje se tak varování hnutí SPD, že zvýšení nepřímých daní v rámci tzv. vládního konsolidačního balíčku povede k opětovnému nastartování růstu inflace včetně zdražování potravin.

Kroky amatérské a škodlivé hospodářské politiky Fialovy vlády tak již třetím rokem vedou k propadu reálných mezd a úspor českých občanů a znemožňují obnovení hospodářského růstu, který je nezbytným předpokladem restartu české ekonomiky a snižování hrozivého deficitu veřejných rozpočtů a státního dluhu.

Tato vláda není vládou odborníků a měla již dávno skončit, protože zároveň nemá podporu veřejnosti - plně vládě důvěřuje pouze dvě procenta občanů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): To vláda nechce, neměla by na to dost hlasů

20:01 Mračková Vildumetzová (ANO): To vláda nechce, neměla by na to dost hlasů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korespondenčním volbám.