Zeman: ČT je součást opozice. Je ujetá. Trump ať uzná porážku, ať není jako Kalousek. Trapný

19.11.2020 4:46 | Zprávy

ROZHOVOR S PREZIDENTEM Šéf České televize Petr Dvořák by měl skončit, řekl ParlamentnímListům.cz prezident Miloš Zeman. Reagoval nejen na poslední vývoj kolem odvolání dozorčí komise. Zeman se vůbec poprvé veřejně vyjádřil k americkým volbám. Donald Trump podle něho využívá dostupné prostředky, ale měl by to už vzdát a nebýt trapný. Hlava státu komentovala i odchod Miroslava Kalouska ze Sněmovny a další aktuální témata.

Zeman: ČT je součást opozice. Je ujetá. Trump ať uzná porážku, ať není jako Kalousek. Trapný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Pane prezidente, rozebírali jsme už fungování vlády během krize (více ZDE). Nedávno došlo k výměně ministra zdravotnictví. Poté, co kvůli známé vyšehradské schůzce vyzval premiér Romana Prymulu k rezignaci, naznačil, že se vám to úplně nelíbilo. Jaké jste měl výhrady?

Především, a řekl jsem to i jeho nástupci, že v době epidemie by měl Ministerstvo zdravotnictví vést epidemiolog. To je 90 procent mých výhrad, ty ostatní byly okrajové.

Věřím, že jak premiér, tak nový ministr zdravotnictví dodrží svá slova a umožní profesoru Prymulovi dále působit v této oblasti. Nehledě na to, že třeba ministr Blatný sám prohlásil, že by byl blázen, kdyby se vzdal spolupráce s profesorem Prymulou.

Tedy, kdyby to bylo jen na vás, profesora Prymulu byste ve funkci ponechal?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…