Havířov zvýší cenu vybraných druhů jízdenek MHD, předplatitelů se zdražování nedotkne

22.01.2023 19:09 | Tisková zpráva

Zvyšující se náklady na provoz MHD, hlavně cena zemního plynu, přiměly město Havířov po 11 letech zvýšit cenu vybraných druhů jízdenek v havířovské městské hromadné dopravě. Od 1. března 2023 už nebude stát jedna jízda dvanáct, ale patnáct korun, a to jak při platbě v hotovosti, tak platební kartou.

 Havířov zvýší cenu vybraných druhů jízdenek MHD, předplatitelů se zdražování nedotkne
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Jedná se o jízdenky, které se kupují u řidiče. Cena dlouhodobých časových jízdenek na kartě ODISka zůstává stejná. V případě, že cestující používá ODISku jako elektronickou peněženku, pak se cena zvýší z devíti na dvanáct korun. Senioři do 65 let budou po Havířově jezdit za jednotnou cenu deset korun, a to jak při platbě hotově i z elektronické peněženky ODISky.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

„Vedení města dělalo vždy maximum pro to, aby zvyšování cen nemělo dopad na občany Havířova v podobě navyšování cen jízdného v městské hromadné dopravě. Stále platí, že pro cestující do 18 a nad 65 let je přeprava havířovskou městskou dopravou zdarma. Naše MHD je nastavena velmi dobře, síť linek je hustá a bezpečná, jezdící v pravidelných časových intervalech do všech městských částí. Stále hledáme úsporná řešení a jako nejrozumnější nám přišlo pravidelným cestujícím cenu zachovat, a cenu mírně navýšit pouze cestujícím občasným. Zvýšené ceny jízdného nepřesahují úroveň ceny jízdného v ostatních městech s provozem městské autobusové dopravy,“ vysvětluje rozhodnutí vedení města náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

S finančními ztrátami se dopravce ČSAD Havířov a.s., který přepravní systém MHD Havířov provozuje, potýká už několik let v důsledku dopadů pandemie nemoci covid-19, kdy musel čelit velkému úbytku cestujících. Za novou cenu se cestující v Havířově poprvé svezou ve středu 1. března 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…