Pardubice otevřely podnikatelský inkubátor

29.03.2018 10:47

V Domě techniky na náměstí Republiky byl dnes slavnostně otevřen Pardubický podnikatelský inkubátor (P-PINK), který má vytvořit zázemí pro firmy zaměřující se na komercializaci výzkumu, vývoje a inovací.

 Pardubice otevřely podnikatelský inkubátor
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Start tohoto společného „podniku“ Pardubického kraje a města Pardubice odstartovalo symbolické vypouštění papírových vlaštovek. Vlaštovka je v logu nové instituce coby předzvěst budoucích úspěchů podnikatelů, kteří inkubátor využijí jako odrazový můstek pro svou budoucí kariéru.

„Již nyní, ještě než jsme spustili propagační kampaň, se nám hlásí zájemci o umístění v coworkingu (sdílený pracovní prostor) i ti, kteří chtějí více informací o inkubačním programu, takže o klienty P-PINK mít nouzi určitě nebude,“ řekl Richard Červenka, ředitel Regionální rozvojové agentury Pardubického kraje.

Propojení vědecko-akademického světa s praxí

Pardubický podnikatelský inkubátor bude poskytovat pomoc i prostor začínajícím podnikatelům, ale také unikátním projektům s národním i mezinárodním přesahem. Jeho vznik iniciovala Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje, na provozu se budou společně podílet město Pardubice a Pardubický kraj. „Pardubice mají podle mého přesvědčení velký potenciál, na Univerzitě Pardubice pracuje i studuje spousta vynikajících mozků, ve městě působí řada výzkumných institucí. Smyslem tohoto projektu je propojení vědecko-akademického světa s praxí. Inkubátor by měl být odrazovým můstkem pro nové firmy podnikající v oblasti vývoje a inovací,“ dodal primátor Pardubic Martin Charvát.

Město Pardubice v loňském roce uvolnilo na projekt 300 tisíc korun, v letech 2018 a 2019 by mělo, stejně jako Pardubický kraj, podpořit aktivity P-PINK dotací ve výši zhruba 1,5 milionu korun. P-PINK poskytne začínajícím podnikatelům vybavené sdílené prostory, díky nimž budou moci minimalizovat svoje vstupní náklady (vybavení, energie a další režijní náklady) a v němž budou současně fungovat komplexní podpůrné programy inkubace a později také program akcelerace (individuální mentoring, workshopy, semináře pro začínající podnikatele atd.) včetně služby propojování nositelů myšlenky s potenciálními investory.

Veřejnost si může prostory inkubátoru ve čtvrtém patře Domu techniky prohlédnout během Dnů otevřených dveří do pátku 30. března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…