Aš: Bludiště ochrání před vandaly plot

19.10.2022 16:43 | Tisková zpráva

Koncem srpna byla dokončena druhá etapa revitalizace bývalého evangelického hřbitova v Aši (nyní park Historie), kterou je stavba 3 D bludiště a dětského hřiště. V okolí bludiště proběhly ještě terénní úpravy a výsadba vhodné zeleně.

Aš: Bludiště ochrání před vandaly plot
Foto: wikipedia
Popisek:

Záhy poté byl areál předán do užívání veřejnosti. Nové zábavní centrum postavila brněnská společnost hřiště.cz, která vyhrála výběrové řízení s cenou 14,33 miliónu korun.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32344 lidí

Práce zde ale nejsou definitivně hotovy, celý prostor je nyní oplocován, na jaře by tu měly být založeny trávníky v místech mimo hrací plochy. Ve výběrovém řízení na stavbu plotu uspěla společnost ALGON s cenou 406 tisíc korun. Práce potrvají dle smlouvy o dílo do konce října.

Na pořízení 3 D bludiště a dětského hřiště město požádalo o dotaci Ministerstva pro místní rozvoj, kde je možno získat až 50 % nákladů na stavbu. O dotaci nebylo dosud rozhodnuto.

Třetí a zároveň poslední etapou revitalizace parku Historie představuje virtualizace tohoto prostoru, která bude kompatibilní s již existujícími aplikacemi, umožňujícími prohlídku míst po vyhořelém evangelickém kostelu a Goethova náměstí v jeho historické podobě. Virtualizace parku Historie bude obsahovat staré fotografie, videa, umožní srovnání sledovaného místa s dřívějšími podobami a poskytne informace o významných událostech z historie města.

Pozn.: první etapou byly celkové úpravy terénů, zeleně a zbytků staveb, včetně kamenného mostku, v tomto téměř čtyřhektarové parku, která proběhla v letech 2020 a 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…