Aš: Finišuje rekonstrukce mateřské školy v Neumannově ulici

10.01.2023 14:36 | Tisková zpráva

Hotovo zde má být dle smlouvy o dílo do konce února. Pak bude následovat stěhování z náhradních prostor v areálu ašského gymnázia. Celková oprava mateřské školy probíhá od května loňského roku.

Aš: Finišuje rekonstrukce mateřské školy v Neumannově ulici
Foto: wikipedia
Popisek:

Rekonstrukce se týká dispozic, výměny elektroinstalace, vodovodu, kanalizace, instalují se nové plynové kotle, upraví se systém vytápění, instalována bude nová vzduchotechnika s  rekuperací vzduchu, nádrž na zachycení dešťové vody s jejím využitím na školní zahradě, fotovoltaické panely na střeše a stínící zařízení oken. Součástí této investiční akce je také nové zázemí mateřské školy – kuchyně, prádelna, včetně příslušejících prostor, obnova výdejních kuchyněk každého oddělení, a také stavba kuchyňského výtahu.

Jak jsem už dříve informoval, vícepráce si vyžádal stav podlah, kanalizace a ústředního vytápění, méněpráce pak stav střechy, která se ukázala být v dobrém stavu a nepotřebuje výměnu krytiny, ale pouze nový nátěr. Stavba se tak prodražila o dalších 1,27 miliónu korun a dle dodatku ke smlouvě o dílo její cena nyní činí 38,17 miliónu korun. Ukončení stavby bylo dle smlouvy o dílo stanoveno na 18. listopad 2022. Uvedené vícepráce si ale vyžádaly posunutí termínu dokončení stavby, z důvodu dodržení technologických postupů, do konce února.

Stavbu provádí chebská společnost RMC STAVBY, která uspěla ve výběrovém řízení v konkurenci dalších tří uchazečů.

Objekt mateřské školy v Neumannově ulici je z roku 1977 a dosud neprošel zásadnější modernizací, pouze v roce 2014 bylo provedeno zateplení pláště budovy. Kapacita školy je 100 dětí.

Na tuto investici město získalo dotaci z Operačního programu životní prostředí v celkové výši cca 3 milióny korun, které se použijí na nové plynové kotle, fotovoltaickou elektrárnu a odvětrání kuchyně a tříd s rekuperací.

V současné době se připravuje výběrové řízení na pořízení nového nábytku a dalšího vybavení školy.

Na uvedenou investiční akci je v rozpočtu města na letošní rok vyčleněno 25 miliónů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…